Buna seara ,va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta.
NECHIT SI MARIA VINEREANU Au lasat mostenire conf .declartie fiscala 1948 2200 ha munti
Au avut 4 fiice la care au lasat mostenire egala
1.Ofiica decedata 1980 au ramas 3 copiii acestia au depus cereri de reconstituire
2.Ofiica decedata 1994 are o fiica aceasta a depus cerere de reconstituire
3.Un fiu decedat 1995 nu are copii –a depus cerere sotia supravietutoare ca mostenitoare a sotului sau (unchiul meu ) Nu are cetificat de mostenitor ,are testament prin care unchiul meu ii lasa ei toate bunurile ezistente la data decesului.
4.O fiica (mama mea )decedata 2006 –ea a depus cereri de reconstituire .Am certificat de mostenitor in urma decesului mamei mele in care se mentioneaza “Defunctei urma sa I se reconstituie dreptul de proprietate in baza legilor proprietatii in vigoare asupra unor bunuri aflate pe raza comunelor xyz ,dosare in care urmeaza sa se substituie pe cale de succesiune mostenitoarea “
Sotia unchiului are vreun drept de mostenire ca urmare a revedicarilor in nume propriu ?,sau partea ce se cuvenea unchiului meu se redistribuie celorlalti
Retrocedarea se afla in curs de finalizare, reconstituirea dreptului de proprietate a inceput in anul 2004 in baza cererilor conf Legii 1/2000 Multumesc .Marilena Cocardan
In afara acestei mosteniri (munti), este in curs de derulare si retrocedarea unei bancii la care strabunicul meu avea cea mai mare cota constand din alte suprafete de munte cum si imobile .
In concluzie este vorba de o suma mare .Cum sotia unchiului meu ,avand varsta de 93 de ani , facand testament unei persoane fara niciun grad de rudenie , doresc sa elucidez aceasta mostenire .
Mentionez ca nu am stiut de ezistenta actelor de mostenire de la strabunicul meu (actele fiind la fratele mamei =defunctul ,care le-a lasat sotiei sale ),acesta nu a facut niciun demers sa ne anunte cerand in nume propriu toata mostenirea bunicii mele .Am fost anuntati de acesta mostenire ,fiind in posesia actelor de mostenitorii unei surori a bunicii mele astfel am depus cereri de revendicare in termen util.
Cred ca veti intelege mai bine cele spuse de noi daca va veti intalni cu un avocat si veti avea la d-voastra si actele de care spuneti.... Poate chiar ar fi necesar sa va angajati un aparator..