avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim pe economie

AS dori sa poata cineva sa imi spuna care este salariul minim de incadrare fara sporuri pentru un muncitor bucatar intr-un spital de psihiatrie,de la ce suma se adauga vechimea si celelalte sporuri .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:17, 18 Mai 2015
Pentru ca sa intreb angajatorul am nevoie de legea in care sa pot sa ii arat ca nu este legal sa adauje vechimea la salariul de 684 daca salariul minim este de 975.Va multumesc
Hg 1091/2014
Art. 2. Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 1.

art.160 C.mun. :Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

Legea nr.284/2010
art.9 alin. (2) Sistemul de salarizare cuprinde salariile de baza, soldele/salariile de functie si indemnizatiile lunare de incadrare, sporurile, premiile, stimulentele si alte drepturi in bani si in natura, corespunzatoare fiecarei categorii de personal din sectorul bugetar.


Va rog sa imi spuneti salariul de incadrare este acelas cu salariul minim pe economie sau care este diferenta intre ele si ce cuprinde fiecare .Va multumesc.
Salariul de incadrare nu este acelasi cu salariul minim brut pe economie, insa poate avea aceeasi valoare cu acesta,

salariul de incadrare / de baza = suma inscrisa in contractul individual de munca, fara sporuri, indemnizatii sau alte adaosuri

salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata = suma minima pe care trebuie sa o garanteze ca salariu brut lunar o persoana fizica sau juridica ce angajeaza personal salariat cu contract de munca. in cazul salariatului angajat cu o fractiune de norma, se garanteaza in plata un salariu egal cu nivelul salariului de baza minim brut pe tara, corespunzator fractiunii de norma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

salariul minim pe economie: salariu de incadrare sau salariu brut? 35aga 35aga Conform: HOTĂRÂRII nr. 1.091 din 10 decembrie 2014 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată se spune la: ... (vezi toată discuția)
Salariul de baza 2015 - ingrijitor personal contractual unitate bugetara duni duni Cum se calculeaza salariul unui ingrijitor in ian. 2015? Salariul din grila de salarizare in vigoare ptr bugetari OG 10/2008 675 lei + spor de vechime 169 lei ... (vezi toată discuția)