avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire drept de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire drept de vizita

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o chestiune si anume:
cuplu care a trait in concubinaj cu un copil s-au despartit, mama a plecat de la domiciliul conjugal iar copilul a ramas la tatal lui, dupa un timp tatal a dat mama in judecata cerand-ui pensie alimentara, mama nu s-a prezentat la nicio sedinta si nici nu a imputernicit un avocat sa faca asta.
In prezent plateste pensia alimentara stabilita,precum si altele pentru copil, imbracaminte, rechizite, etc
Insa cand doreste sa mearga sa vada copilul are parte de multe rautati si refuzuri,scandaluri etc.
Ce trebuie sa faca sa obtina legal dreptul la vizita si un program stabilit fara sa mai treaca prin situatii ciudate.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2015
cool123, utilizator
Cel mai recent răspuns: cool123 , utilizator 15:49, 6 Mai 2015
E vorba despre mama dna av nu despre tata!
Era indicat, daca tot a parasit copilul, sa se prezinte macar la procesul de pensie si prin reconventionala sa solicite incredintarea catre ea sau macar un program de legaturi personale. Obligatoriu trebuie sa faca acum o actiune noua dar, probabil Instanta va considera circumstantele de mai sus si va da un program minim.
Ce incredintare sa ceara o mama care si-a lasat copilul?Si de ce sa fie mutat copilul? Ii e rau unde e? Daca da, atunci sa ceara, daca ii e bine copilului sa-l lase la tata, ca daca il ia poate pleaca iarasi intr-o zi si uita sa se mai intoarca!
Multumesc pentru raspunsuri/pareri, insa as prefera sa nu judecati o mama, nu si-a parasit copilul, au fost certuri,a fost lovita de mai multe ori iar in final a plecat cu copilul dupa ea, insa tatal a gasit-o.
Nu s-a prezentat de frica lui si nu a luat masuri, in prezent plateste pensia alimentara si asigura copilului hainele, jucariile,rechizitele etc.
Isi doreste sa ia copilul, dar e cam dificil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizitarea minorului conditionat de plata pensiei alimentare llm llm Buna seara! Daca in sentinta de divort nu este mentionat niciun program de vizita, doar suma ce reprezinta pensia alimentara, iar prietenul meu nu si-a mai ... (vezi toată discuția)
Drepturi parintesti, obtinere flory89 flory89 Buna ziua am o fetita de 6 ani,sunt despartita de tatal ei de 3 ani ,nu am fost casatoriti, iar el are custodia copilului doar pt ca ii poarta numele nu am ... (vezi toată discuția)
Extindere program vizitare stefan_71 stefan_71 Buna ziua! In prezent am un program de vizitare minor stabilit de instanta de judecata si as dori ca in anul ce urmeaza sa-i aduc imbunatatiri in sensul de ... (vezi toată discuția)