avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces Verbal de contraventie. modalitate anuntare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces Verbal de contraventie. modalitate anuntare

Aseara cind am venit acasa in jurul orei 23.10 un vecin ma anunta ca un politist comunitar a lasat in usa o amenda. La sosire eu nu am gasit acest lucru. Acesta spune ca pe linga pv a mai intocmit un document semnat de un martor.
In urma cu 10 zile se prezinta la mine la usa la orele 10.00 -10.10 cineva de la politia comunitara a orasului si imi spune sa imi iau masina de pe locul in care e parcata pt faptul ca blocheaza pe o alta si ca acea persoana a facut o sezizare catre dinsii. Nu era vorba de masina mea. Mai mult eu ajunsesem acasa in jurul orei 18.00. Agentul a solicitat cartea de identitate pe care am refuzat sa o dau, acesta amenintindu-ma ca ma va sanctiona in conf cu legea 61.
Presupunind ca am fost amendat de acesta e mormal sa mi se aduca la cunostinta amenda in acest fel?
Eu nu am mai gasit procesul verbal, nici nu stiu ce scrie in el, cum pot sa fac contestatie sau cum sa platesc?

Va multumesc pt raspuns
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2009
a001122, utilizator
Cel mai recent răspuns: a001122 , utilizator 08:18, 2 Septembrie 2009
multumesc. o sa astept.nu amenda ma deranjeaza ci modul cum sa procedat.
ai dreptate.....din pacate asa se practica la noi in tara......
buna
revin pt ca am nevoie de ceva sfaturi.
am depus la primarie o cerere de retransmitere a documentelor ce au fost afisate la domiciliu in data de 29.06.2009. pina pe data de 14.08.2009 nu am primit nici un raspuns de la primarie ceea ce ma determinat sa revin cu ,,reclamatie privind lipsa unui raspuns" si aceasta inregistrata la primarie dupa care am depus plingere in contengios administrativ la tribunal.

plingerea a fost motivata astfel:
Vă rog să admiteţi această plângere şi să dispuneti, daca este cazul sa fiu absolvit de tot ce insemna intirzierea transmiterii acestui raspuns. In cazul unui proces verbal de constatare contraventie anularea acestuia pe motiv ca am fost lipsit de dreptul de a depune contestatie in perioada prevazuta de legea 324/2001 art 31.

Consider că netransmiterea datelor solicitate in prezenta sesizare incalca dispozitiile din OG 27/2002 art 8(1), legea 233/2002 si legea 544/2001 art 6,7.

intrucit eu nu am decit pregatire tehnica si nu prea ma descurc in juridic va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi pt ca in data de 18.09.2009 trebuie sa sustin acest punct de vedere. credeti ca am sanse de reusita? e obligatoriu sa ma prezint la tribunal sau pot sa mai transmit inca un document prin care sa sustin cele relatate si sa ii anunt ca nu ma pot prezenta (inca am servici si nu prea pot absenta).
multumim pt eventuale raspunsuri.
buna ziua
conducerea politiei comunitare ma cheama la conciliere. se mai poate face ceva vis-a-vis de anulare pv si retragere plingere de la tribunal.
muntumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda politia comunitara Alex_tm Alex_tm Buna ziua. Urc in tramvai vorbind la telefon cu biletul in mana. Urca in spatele meu 2 controlori si un \"politist\" comunitar. Ii vad, inchid telefonul si ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda tulburarea linistii publice MariusG3 MariusG3 Buna ziua As dori daca se poate un sfat legat de urmatorul eveniment. Pe data de .09.05 in jurul orei 00:30 cu cativa prieteni, stand de vorba, si isi fac ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare ilegala primita de la politia comunitara stepetrache stepetrache Buna seara ! Rog ajutor in urmatoarea problema. Am cumparat acum 5 ani o masina dar care i-am facut-o cadou tatalui meu. Ca sa nu stric surpriza actele ... (vezi toată discuția)