avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Baza legala.
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Baza legala.

Buna ziua,

Unitate cu 160 salariati si un punct de lucru in alt judet cu 92 salariati, un total de 252 salariati.
Pentru fiecare locatie prin decizia angajatorului, avem un lucrator desemnat (sediul social - 1 cu un curs de 80 ore, 4 cu un curs de 40 ore, pentru punctul de lucru 1 cu un curs de 180 ore) si un contract incheiat cu un prestator extern servicii SSM si PSI.
Avem infiintat serviciu intern de prevenire si protectie cu 2 lucratori desemnati la sediul social si 1 la punctul de lucru.
La prestatorul de servicii SSM-PSI, apelam cand avem nevoie de evaluare/reevaluare de riscuri, PPP, etc.
Intrebarea este urmatoarea :
1.din punct de vedere legal al functionarii S.I.P.P., suntem acoperiti pe activitatea de sanatate si securitate in munca ?
Multumindu-va pentru raspuns, va asigur de toata stima.
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 22:00, 15 Mai 2015
SIPP trebuie sa aiba un sef, care sa indeplineasca conditiile mentionate la art.49
Lucratorul/ lucratorii ssm de la punctul de lucru pot fi incadrati in cadrul SIPP al firmei, fiind subordonati direct sefului SIPP si sa primeasca atributii pentru punctul de lucru. Acesti lucratori trebuie sa indeplineasca, dupa caz, conditiile prevazute la pct. 49 sau pct. 50.
Cursul de evaluator de risc nu face parte dintre cursurile ssm recunoscute ca si cursuri de pregatire in domeniul ssm (de 40 de ore, 80 de ore, 180 de ore). Acesta este un curs complementar care se facea inainte de aparitia Legii ssm nr.319/ 2006.
Daca lucratorul de la P.L. are curs de 180 ore, poate fi sef SIPP ?
Sigur ca poate, cu conditia ca acel curs de 180 de ore sa fie curs postuniversitar si nu organizat de un SRL-formator.

ART. 26 din NM de aplicare a Leg 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006
(1) Angajatorul va stabili structura serviciului intern de prevenire si protectie in functie de marimea intreprinderii si/sau unitatii si/sau riscurile la care sunt expusi lucratorii, precum si de distributia acestora in cadrul intreprinderii si/sau unitatii.
(.......)
(3) Când angajatorul isi desfasoara activitatea in mai multe puncte de lucru, serviciul de prevenire si protectie trebuie sa fie organizat astfel incât sa se asigure in mod corespunzator desfasurarea activitatilor specifice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numarul de salariati care trebuie sa aiba curs ssm anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, la un numar de 110 salariati, cati salariati ar trebui sa aiba curs de inspector in domeniul ssm ? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Sipp - lucrator desemnat mvasilescu mvasilescu As doriu sa stiu daca intr-o societate poate exista in acelasi timp SIPP si lucratori desemnati sau sunt doua forme diferite de organizare a activitatii de SSM (vezi toată discuția)
Cine poate completa fisele ssm? kra kra Care este articolul din Lege care precizeaza ca fisele de SSM trebuie completate de catre persoanele cu calificare in domeniu? Stiu ca era un articol care ... (vezi toată discuția)