avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale certificat de origine pt firme de export cereale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

certificat de origine pt firme de export cereale

Buna ziua,

Ma intereseaza sa stiu ce acte sunt necesare pt emiterea certificatului de origine de la CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE ROMANIA.( Bucuresti)
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 14:30, 29 Iunie 2009
Certificatele de origine pot fi:
- Tip EUR 1: eliberate numai de biroul vamal. Aceste certificate de origine sunt necesare exportatorilor pentru exportul in tarile UE si CEFTA. In cazul in care autoritatile din tara importatoare nu cer in mod expres acest document, eliberat de biroul vamal al tarii exportatoare, el poate fi inlocuit cu certificatul de origine eliberat de camera de comert.
- Tip "formulare roz", eliberate de camerele de comert. Aceste certificate sunt necesare exportatorilor pentru exportul in tarile SGPC, Moldova, Turcia si in toate tarile cu care Romania a incheiat acorduri internationale
Actele necesare eliberarii certificatelor de origine:
- copie dupa facuta externa
- declaratie pe propria raspundere (formular care se obtine de la camera de comert)
- set de formulare de certificat de origine (4-5 formulare), completat de catre exportator (nu se admit greseli sau corecturi pe certificatul de origine). Un exemplar este semnat si stampilat de firma exportatoare si este pastrat de camera de comert si sunt necesare apoi la biroul vamal in vederea efectuarii exportului.
Mut succes ,



Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare danuuu danuuu Doresc sa aduc produse de curatenie din Spania pentru a fii vandute in romania si as dorii sa stiu care sun autorizatiile sau ce trebuie sa fac ca sa fiu in ... (vezi toată discuția)
Import china Claudiu Dinu Claudiu Dinu Buna ziua. As dori un sfat cu privire la importul de usturoi, ciuperci si alte produse de acest gen din China, sau daca ma puteti indruma unde sa ma interesez ... (vezi toată discuția)
Import din ucraina savincostin savincostin va rog sa ma ajute cineva cu raspunsul la o intrebare ce documente sunt necesare pentru importul de tarate di ucraina? Am un srl. va multumesc (vezi toată discuția)