avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare de mijl fixe dintre pers. fizice si juridice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare de mijl fixe dintre pers. fizice si juridice

asociatul unic al societati are in proprietate personala mai multe aparate(menghina,ghilotina , etc) mijl fixe achizitionate in timpul cat a lucrat in strainatate , si vrea sa le treaca pe societate ptr a putea accesa credit la banca.

ce acte ar trebui de intocmit, bineinteles sa fie in regula la un control?
evaluarea lor cine o poate face , sau se poate si la valoarea pietei?

intervin si alte impozite?

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 16:47, 20 August 2009
multumesc mult de tot!

:love2::love2:
lumi71 a scris:

Contract de vanzare-cumparare intre persoana fizica si juridica, iar firma completeaza "Borderou de achizitii". Plata se va face cu DP prin casierie, sau se poate si prin virament bancar, dar va trebui sa duceti o copie dupa contract la banca in momentul in care intentionati sa platiti prin banca.


De aceea se sperie oamenii cand aud de contabili ca astia te ingroapa in hartii.

Pentru cine nu a vazut un borderou de achizitie, acesta are rubrici specifice in care apar partile, cea care vinde si cea care cumpara, obiectul si conditiile tranzactiei, ceea ce face inutil sau mai bine zis, borderoul de achizitie inlocuieste cu succes si contractul de vanzare cumparare. De asemenea, borderoul de achizitii are o rubrica unde vanzatorul semneaza daca a primit, partial sau in totalitate, suma tranzactiei, ceea ce face inutila sau mai bine zis, borderoul de achizitie inlocuieste cu succes dispozitia de plata (eventual, aceasta ar fi necesara daca suma nu a fost achitata integral si se intocmeste la data cand se face plata).

De aceea, la achizitia unui bun de la o persoana fizica, persoana juridica intocmeste borderoul de achizitie in care se completeaza datele persoanei juridice emitente care cumpara, cat mai multe date de identificare ale persoanei fizice care vinde, denumire, caracteristici, cantitati, preturi, etc. ale obiectelor tranzactiei si suma partiala sau totala, care a fost platita. Partile semneaza pentru tranzactie in general si separat persoana fizica semneaza pentru suma primita. (Toate acestea se fac cu un singur document: borderoul de achizitie.) Acesta se intocmeste in maximum trei exemplare: unul la vanzator (originalul), unul la gestionar (o copie) si unul la cotor (a doua copie).

Si nu trebuie sa duc nici o copie la banca daca vreau sa platesc prin virament bancar.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
Iulian MANEA, Contabil
Am mai citit in forum ca ar fi obligatorie completarea CNP a vanzatorului. Asa este? Imi puteti spune, va rog, ce acte oficiale (nr/ an) reglementeaza regimul borderourilor de achizitii, sau care este varianta in vigoare de borderou?
Practic, daca o firma completeaza un astfel de formularsi se prezinta cu el la banca, poate retrage mai mult de cei 10.000 lei/ zi?
Multumesc mult,
Pentru a putea ridica o suma mai mare de 10000 lei din banca, trebuie sa aveti incheiat un contract de vanzare cumparare autentificat la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii de la persoana fizica alicia_8877 alicia_8877 as dori sa stiu daca firma ce ma are pe mine ca asociat unic poate sa cumpere de la mine ca persoana fizica diferite bunuri folosite apoi in activitati de ... (vezi toată discuția)
Borderou achizitie bitu bitu buna ziua, sunt nevoit sa lucrez cu borderou de achizitie, pentru cumpararea unor produse de la persoane fizice. Pentru plata acestor persoane trebuie sa scot ... (vezi toată discuția)
Achizitie utilaje de la o persoana fizica dianap12 dianap12 Am o societate de confetii si am umparat de la o persoana fizica un utilaj second-hand. Nu am facut atunci nici un act cu d-na respectiva. As vrea sa ... (vezi toată discuția)