Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ce termen exista pentru achitarea unor daune in cazul castigarii unui proces?

In cazul in care dintre cei 4 parati primii 2 depun intampinare si recunosc, invocand articole de lege, ca paratii 3 si 4 au interpretat gresit legea, ce termen au paratii 3 si 4 pentru a achita daunele si cheltuielile de judecata dupa sentinta favorabila atribuita reclamantului, avand in vedere ca nu au adus argumente care sa sustina nedreptatea adusa reclamantului?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:15, 16 Mai 2015
Nu exista un termen prevazut de lege. Plata o puteti efectua oricand, din proprie initiativa. In cazul in care plata nu se face de buna voie, creditorul poate executa silit hotararea, prin intermediul unui executor judecatoresc. Termenul in care poate face acest demers este de 3 ani de la ramanerea hotararii definitive.
O rudă a căştigat un proces penal cu nişte hoţi care au devastat un cimitir şi au furat gardul de la 3 morminte. S-a dat decizie definitivă şi s-au stabilit daune de 700 lei.
Problema e cum reuşeşte să intre în posesia banilor, având în vedere că toţi inculpaţii sunt de etnie romă şi nu au venituri ?
Subiectul are legătură cu subiectul topicului, pentru că vrem să ştim dacă avem vreo şansă să recuperăm acele sume în termen de 3 ani ?
Să zicem că vom contacta un executo judecătoresc - în ce mod le poate impune plata acelor daune de 700 lei, pentru că aproape sigur nu are ce să le confişte sau valorifice ?
Deci, ruda mea rămâne cu paguba în cazul de faţă ?
Daca nu au venituri,bunuri mobile/imobile proprii nu se pot recupera banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. in urma finalizării procesului civil instanta ia ... Marcelmarcelmarcel Marcelmarcelmarcel Bună ziua. In urma finalizării procesului civil instanta ia obligat pe cei care mi-au intrat în casa fraudulos să îmi plătească 4100 de lei bani ce ... (vezi toată discuția)
Dauna auto fara rca, actiune in instanta quze quze Buna seara, Acum cca 3 ani am lovit un auto din care au rezultat doar daune materiale. In aceea zi, nu aveam RCA valabil. Pagubitul avea Casco la o firma de ... (vezi toată discuția)
Daune cominatorii - cuantificare si aplicarea art. 580 indice 3 cpc Morrigan Morrigan Salut comunitatea avocatnet! Sa trec la subiect: cauza are ca obiect program stabilire vizitare minor. Precizez ca m-am judecat atat pe calea ordonantei ... (vezi toată discuția)