Cum putem provoca auto-sesizarea organelor de cercetare Penală (Procuratura) pentru nişte fapte ilegale şi abuzive petrecute încă din 2010 şi care au continuat, dar ceva mai rar, după 2014 ? Menţionăm că persoanele reclamate au mai avut plângeri penale de la diferite persoane (chiar un judecător făcuse actele în vederea începerii urmăririi penale pentru fals în semnături private), dar un procuror (culmea, exact cel care acuză oficial sau trimite în judecată), cu toate dovezile evidente că s-a încălcat flagrant legea - a fost chiar şi uzurpare de funcţie - a negat toate acuzaţiile şi li s-a dat N.U.P. (ilegalităţi ce le poate observa şi cineva care n-are cunoştinţe juridice)
Acum s-au găsit numeroase alte abuzuri şi ilegalităţi asupra celor acuzaţi, şi am vrea să ştim dacă e posibil să provocăm auto-sesizarea Procuraturii, pentru că deja s-au făcut multe plângeri penale, dar fără rezultat. REPETĂM: sunt probe noi şi multe legi încălcate !
Nu mai zicem că acuzaţii au făcut deja o plângere penală de tot râsul, pe care cei de la Poliţie, fără să stea pe gânduri, au declarat-o ca neîntemeiată, chiar au scris că prin aceste plângeri fără temei, vor să intimideze pe cei care deja făcuseră plângeri penale (adică noi) cu dovezi de netăgăduit !
Putem chiar să-i acuzăm de influenţarea şi inducerea în eroare a organelor judiciare, pentru că ne-au deschis şi un proces civil, în care au motivat că n-am fi depus nişte înscrisuri în timp util şi legal (nişte Contestaţii) şi astfel am recunoaşte nişte sume ilegal calculate chiar de către aceştia. Dar noi avem acele copii de pe Contestaţii, cu ştampilă şi dată, plus că era la vedere, puteau căuta în Registrul de Corespondenţă pe care-l aveau sub nas !
S-au făcut nişte gafe incredibile, în acest caz, şi un copil îşi dădea seama că nu poţi trimite în judecată pe cineva fără să ai toate dovezile să-ţi susţină cauza (ne referim mai ales la avocat, care nu ar trebui să gafeze, e cariera şi reputaţia lui în joc), şi că era uşor să vadă existenţa acelor contestaţii în Registrul de Corespondenţă (de intrări-ieşiri) sau să ne întrebe şi pe noi dacă avem acele Înscrisuri, care sunt vitale pentru acel proces civil !
Din ce am înţeles, e bine să scriu un mail la "sesizare@mpublic.ro" (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) sau la "petitii@mai.gov.ro" (Ministerul Afacerilor Interne), cu toate detaliile aferente speţei noastre. Poate or avea şi pe site vreun formular, ceva, pentru a trimite direct Petiţiile.
REPET: am făcut plângere penală pentru Abuz şi Neglijenţă în Serviciu contra unei Asociaţii de Proprietari (care a mai avut numeroase alşte plângeri penale de la diverşi proprietari, cu dovezi clare) la sfârşitul lunii Martie 2014, dar e tot în faza de cercetare, nu s-a mişcat nimic, nici măcar nu m-au chemat cei de la Anti-Fraudă, pentru că aceştia cercetează plângerile noastre.
Odată ce sunt mai multe plângeri contra conducerilor succesive ale acestei A.P. pentru abuzuri şi ilegalităţi rar întâlnite (avem vreo 100 de pagini de dovezi în favoarea noastră la dosarul procesului Civil intentat de această A.P. tocmai nouă, celor păgubiţi !), nu era normal şi legal (chiar urgent) să se grăbească ancheta, pentru a stopa abuzurile contra proprietarilor (e o A.P. mamut, suntem maxim 460 proprietari) ?
Cei de la Poliţie se prevalează de faptul că trebuie făcută o Expertiză Contabilă, dar noi am făcut plângerea bazată mai ales pe cele 3 luni de iarnă facturate ilegal şi abuziv de conducerea din 2012-2013, deci mare şi dificilă Expertiză poate fi asta, pentru a stopa cercetările unui caz care produce pagube materiale, dar şi morale majorităţii proprietarilor ? Cu cât trece timpul, cu atât aceştia fac alte nelegiuiri, în detrimentul cetăţenilor.
CUM SĂ NU SE AUTOSESIZEZE ORGANELE DE CERCETARE PENALĂ, CÂND ADUCEM ZECI DE DOVEZI CĂ S-AU ÎNCĂLCAT SERIOS ŞI GRAV LEGILE ÎNTR-O ASOCIAŢIE CARE SEAMĂNĂ CU O DICTATURĂ - NU NI SE DĂ VOIE NICI MĂCAR SĂ VEDEM ORICE DOCUMENT AL A.P., AŞA CUM SCRIE CLAR ÎN ART. 10 DIN LEGEA 230/2007 (SE ÎNCALCĂ ŞI CONSTITUŢIA), PLUS CĂ SE ÎNCALCĂ ŞI DREPTUL LA APĂRARE ?
BOMBA - procurorul de serviciu de la Parchet ne-a spus acum 3 zile ca plangerile noastre penale sunt in curs de clasare de catre procuror !
E culmea, cea depusa la Anti-Frauda pe 31.03.2015 a fost redactata "beton", cu trimitere la paragrafele de legi incalcate, amanuntit, pe vreo 10 pagini, astfel putand fi siguri ca faptele paratilor sunt de natura penala si sunt imposibil sa se claseze !
Cum e posibil sa se clasese 2-3 plangeri, mai ales ca sunt la adresa unor presedinti ai unei Asociatii de Proprietari, cu expertize contabile extra-judiciare, etc., aceste plangeri fiind facute de persoane diferite, chiar si de noua conducere a A.P. ?
Problema grava e ca politistul care ancheta aceste fapte scrise in dosarele penale respective, nu ne-a contactat timp de un an, chiar nu cred ca a citit dovezile de-acolo, mai ales ca vrea sa musamalizeze totul, credem noi. Chiar nici macar un cap de acuzare sa nu stea in picioare, e prea jenant !
Scrie in vreo lege ca daca nu se face nimic timp de 1 an, se claseaza dosarul ? Daca ar fi asa, de ce nu ne-a anuntat in vreun fel ? Pentru a forta Inceperea Urmaririi Penale putem sa facem o reclamatie la seful Politiei pentru faptul ca acele plangeri penale nu s-au anchetat, credem noi, deloc, mai ales ca nu s-a facut nimic si in prezenta noastra, ca reclamanti, timp de un an, ca si cum n-am fi adus nicio acuzatie paratilor ? Ce e de facut daca inca nu s-a hotarat clasarea dosarelor, unde sa mergem sa aducem probe noi - chiar aveam de gand s-o facem, pentru a grabi decizia in favoarea urmaririi penale ? REPET: avem probe extrem de clare care arata infractiunile si abuzurile fostilor si actualilor "sefi" de Asociatie, care se cred mici dictatori, "domnind" doar dupa propriile legi, si mintind cam 460 de proprietari !
De ce Organele de Cercetare Penala au ales sa "inchida ochii" la aceste fapte penale, extrem de grava fiind numai fapta fostului fals presedinte care a condus timp de 4 ani fara sa fie numit sau ales de proprietari (uzurpator de functie), si fara sa organizeze vreo Adunare Generala, obligatorie anual, conform Legii 230/2007 ?!