avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecerea de la un post de conducere la unul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecerea de la un post de conducere la unul de execuție

Bună ziua,

În ce condiții se poate face trecerea de la un post cu responsabilități de conducere la unul inferior, de execuție ? Se poate face fără acordul meu ?
Mai exact, în momentul de față ocup o poziție de Șef de schimb în cadrul unei companii multinaționale și în urma unor divergențe cu șeful meu direct, de departament, acesta m-a încadrat în schema organizației pe un post de execuție. Nu s-a schimbat nimic în raporturile de muncă între mine și societate din punct de vedere juridic.
Eu consider un abuz ceea ce se întâmplă și doresc să știu cum pot să mă apăr.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 8 Iulie 2015

In caz de refuz, probabil ca se va exercita presiuni asupra dvs astfel incat sa va dati demisie din acea functie.

Cum bine ați anticipat s-au făcut presiuni destul de mari asupra mea pentru a pleca din firmă.
Am ales varianta plecării pe cale amiabilă, cu acordarea unei sume compensatorii în cuantum de 3 salarii brute. Ce implică încetare CIM prin acordul părților și dacă această formă de încetare raporturi de muncă îmi poate crea probleme de credibilitate/imagine pentru viitorul angajator ? Care este articolul de lege care detaliază plecarea prin acordul părților ?

Viitorul angajator are acces la REVISAL privind date referitoare la încetare raporturi de muncă cu anteriorii angajatori ?
Mulțumesc!
iDorin a scris:

... Ce implică încetare CIM prin acordul părților și dacă această formă de încetare raporturi de muncă îmi poate crea probleme de credibilitate/imagine pentru viitorul angajator ? Care este articolul de lege care detaliază plecarea prin acordul părților ?

Viitorul angajator are acces la REVISAL privind date referitoare la încetare raporturi de muncă cu anteriorii angajatori ?
Mulțumesc!

1. Incetarea c.i.m. cu acordul partilor nu da posibilitatea sa beneficieze de indemnizatia de somaj, intrucat acesta esteconsiderat motiv imputabil salariatului.

2. Nu are de ce sa va afecteze activitatea pe viitor o astfel de incetare a c.i.m.

3. Art. 55 C.mun.
Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege

4. Niciun angajator nu are acces la baza nationala a REVISAL-ului. Acesta nu poate vedea decat proprii sai angajati.
In schimb, potrivit art.29 alin.4 C.mun., angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare functie in multinationala liliana-gina liliana-gina Am fost anuntati ca se va modifica organigrama. Eu cand am fost angajata am fost angajata pe functie de conducere. Sunt si la ora actuala pe ... (vezi toată discuția)
Retrogradarea din functie zeicu zeicu V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat in luarea deciziilor cu privire la locul de munca. In acest moment ocup pozitia de project manager intr-o companie de 1 an ... (vezi toată discuția)
Cim mikik55 mikik55 UN salariat a ocupat un post de conducere, iar acum a fost trecut pe un post de excutie, prin act aditional la CIM, insa nu i s-a modificat si salariu. In ... (vezi toată discuția)