se doreste vanzarea unui imobil de catre mostenitori fara a se fi facut pana la aceasta ora dezbaterea mostenirii.
Situatia este astfel:
imobil si terenuri ce au apartinut defunctei.
Defuncta A are urmatorii mostenitori:
- 2 copii din care fata decedata B, iar cel de-al doilea baiatul C este disparut de 25 de ani ( nu se mai stie nimic despre el )
- fata decedata A are 2 copii din care:
1.baiat decedat D si care are ca mostenitori sotie supravietuitoare si 2 copii majori;
2.fata casatorita E si care are 2 copii minori
Astfel acestia sunt mostenitorii care doresc sa vanda un imobil mostenit practice de la strabunica lor A, dar nu au facut dezbaterea .
Intrebarea este cum trebuie procedat in aceasta speta. Daca exista mai multe variante va rog frumos daca este posibil sa mi le sugerati. Va multumesc
Indiferent cum ar sta situatia, atat timp cat dezbaterea succesiunii nu a avut loc, nu se poate vinde cu acte nimic.
Fara dezbaterea succesiunii, nu se poate face dovada dreptului de proprietate asupra imobilelor respective.
Nu poti vinde decat in baza actelor de proprietate; nu poti dovedi ca esti proprietar, nu poti vinde nimic.
Nu sunt mai multe variante, este una singura: dezbaterea succesiunii.
Pentru ca nu se gaseste unul dintre mostenitori, se va face dezbaterea succesiunii pe calea unei actiuni in instanta. Apoi, dupa obtinerea hotararii judecatoresti prin care se constata dreptul de proprietate si intinderea acestuia pentru fiecare dintre mostenitori, acestia vor putea vinde.
Drept de mostenire
Vykynyky
O familie are o casa si cateva terenuri in proprietate,are si doi copii fata si baiat .Fata pleaca de tanara din sat , se marita si cumpara impreuna cu sotul o ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune
eu12
in urma decesului mamei mele (care a fost mostenitoarea sotului ei) a tuturor terenurilor+bunuri, noi urmasii (frati vitregi +drepti) in mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)