avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prescripție plata salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prescripție plata salarii compensatorii

Buna ziua!

Daca o persoana a fost disponibilizata de la termocentrala Doicesti cu plata salariilor compensatorii, fiindu-i plătita o transa din suma totala (cam 20%) iar apoi termocentrala a intrat in insolventa exista riscul prescripției plații restului de salarii compensatorii având in vedere ca de aprox 2 ani nu a mai primit nimic?

Trebuie sa menționez ca are și o hotarare judecatoreasca definitiva prin care se obliga termoelectrica la plata sumei totale+dobanda data pana la insolventa....

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mrgogu , utilizator 08:20, 6 Iulie 2015
Si revin cu intrebarea: Exista un termen de prescriptie dupa care chiar daca lichidatorul vinde bunurile societatii persoana nu va mai primi banii datorati?
Dreptul de a cere executarea silita a hotararii judecatoresti se prescrie in termen de 3 ani de zile de la data nasterii dreptului (2013).

S-a cerut executarea silita dar termocentrala a intrat in insolventa si e in curs de lichidare !!! Intrebarea este daca dupa un anumit termen datoria cu salariile compensatorii se prescrie, nu dreptul de a cere executarea silita...
Ceea ce spuneti dvs este strans legata de executarea silita.

Dupa expirarea termenului de a cere executarea silita se prescrie .Prescriptia stinge dreptul de a obtine executarea silita si orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie.

De asemenea, de la data deschiderii procedurii de insolventa se suspendă de drept toate măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale.

In speta, nu este prescrisa datoria.
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc! am inteles ca nu este prescrisa, dar se va prescrie in viitor?

Alte discuții în legătură

Prescriere creante fiscale Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, Cum este cu termenul de prescriptie a creantelor fiscale? Daca am solicitat compensare dintr-o suma achitata in plus, dar nu s-a compensat in ... (vezi toată discuția)
Prescriptia unei datorii Ionesco Ionesco La data de 16.01.2009 conducand, am lovit o masina parcata. Am mers la politie cu masina si am declarat accidentul ulterior vazand ca asigurarea imi expirase ... (vezi toată discuția)
Amenda antonyo_74k antonyo_74k In 2003 in august am fost imputernicit de administratorul unei societati comerciale prin procura totala sa-l reprezint in numele lui si pentru el. Societatea ... (vezi toată discuția)