avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizitare minori - spatii publice
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizitare minori - spatii publice

Buna ziua,

Pentru ca divortul dureaza mai mult decat s-a estimat initial am obtinut program pentru vizitarea copiilor minori prin Ordonanta Presedintiala. In Hotararea Instantei se mentioneaza ca pot sa-mi petrec timpul cu copiii la locuinta lor sau in spatiile publice. Intrebarea mea este: pot sa transport copiii cu masina personala pentru ai duce la spatii de joaca, film, etc.? Mersul pe jos nu este o optiune in acest caz pentru ca ei locuiesc acum la mama lor intr-o localitate mica.
Multumesc anticipat.

S.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:39, 19 Iunie 2015
Am cerut pe Ordonanta acelasi program solicitat si in divort dar am primit cea mai mica portiune solicitata, vizite in 2 duminici pe luna. Motivarea Instantei a fost legata de faptul ca legaturile mele cu copiii in ultimul timp au fost aproape inexistente ( din cauza obstacolelor puse de mama ) dar, personal, cred ca judecatorul s-a simtit oarecum ofuscat de faptul ca incerc sa obtin ceva prin Ordonanta inainte de a se pronunta el pe divort.
In cazul unei cereri prin Ordonanta, judecatorul doar "pipaie" fondul neputand sa analizeze toate probele asa cum o va face instanta din divort. Oricum sper pt dvs ca divortul sa nu mai dureze mult si sa obtineti un program mai extins in viitorul apropiat. Credeti ca mama nu se va mai opune legaturilor cu copiii si de aceasta data?
Dacă hotărârea este cu "sau", aveţi o nouă sursă de conflict. Din moment ce în hotărâre scrie:"la domiciliul copiilor sau în spaţii publice", se subânţelege prezenţa mamei, fiindcă presupun că acei copii nu locuiesc singuri în casă şi doamna nu va pleca de acasă când vine tata :D Pe acelaşi fir logic, vizita în spaţii publice presupune prezenţa mamei. Vedeţi dacă scrie undeva în hotărâre că "tata va prelua copiii de la domiciliu şi, la sfârşitul programului de vizitare, îi va readuce la domiciliu"; dacă scrie aşa, înseamnă că puteţi să-i luaţi fără mamă.
Menţiunea de "spaţii publice" dă posibilitatea ca întâlnirile să fie pe teritoriu neutru şi înlătură conflictele şi violenţele dintre părinţi.
Ma astept la un razboi de uzura cu ea pana la adanci batraneti...
Am decis totusi sa incerc sa-mi vizitez copiii fara implicarea unui executor judecatoresc ptr. ca am primit un mesaj de la avocatul ei in care respectivul mentioneaza ca a lui clienta se va comporta civilizat si nu va obstructiona vizitele mele.
Martonze a scris:

Dacă hotărârea este cu "sau", aveţi o nouă sursă de conflict. Din moment ce în hotărâre scrie:"la domiciliul copiilor sau în spaţii publice", se subânţelege prezenţa mamei, fiindcă presupun că acei copii nu locuiesc singuri în casă şi doamna nu va pleca de acasă când vine tata :D Pe acelaşi fir logic, vizita în spaţii publice presupune prezenţa mamei. Vedeţi dacă scrie undeva în hotărâre că "tata va prelua copiii de la domiciliu şi, la sfârşitul programului de vizitare, îi va readuce la domiciliu"; dacă scrie aşa, înseamnă că puteţi să-i luaţi fără mamă.
Menţiunea de "spaţii publice" dă posibilitatea ca întâlnirile să fie pe teritoriu neutru şi înlătură conflictele şi violenţele dintre părinţi.

Cred ca e putin trasa de par logica de mai sus...

Alte discuții în legătură

Drept de vizita geanyyy geanyyy Buna ziua Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)
Cum pot obține dreptul de a-mi vedea și de a petrece timp cu copiii, fără acțiune în instanță? End3r End3r Bună ziua. Am următoarea \"problemă\" în viața de familie. Sunt căsătorit cu actuala mea soție de aproximativ 5 ani. Avem doi băieți, de 3 ani ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica mama s_nicolae s_nicolae Buna ziua, In decembrie anul trecut am divortat de fosta sotie la notariat, baiatul nostru acum in virsta de 3 ani si 2 luni fiind in custodie comuna si cu ... (vezi toată discuția)