avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizitare minori - spatii publice
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizitare minori - spatii publice

Buna ziua,

Pentru ca divortul dureaza mai mult decat s-a estimat initial am obtinut program pentru vizitarea copiilor minori prin Ordonanta Presedintiala. In Hotararea Instantei se mentioneaza ca pot sa-mi petrec timpul cu copiii la locuinta lor sau in spatiile publice. Intrebarea mea este: pot sa transport copiii cu masina personala pentru ai duce la spatii de joaca, film, etc.? Mersul pe jos nu este o optiune in acest caz pentru ca ei locuiesc acum la mama lor intr-o localitate mica.
Multumesc anticipat.

S.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:39, 19 Iunie 2015
Stimate domn, va scriu cateva cuvinte din experienta. Dvs desigur le veti ignora sau le veti lua in considerare dupa cum socotiti..Sunt doar pareri subiective si sfaturi tot atat de subiective:
1. daca situatia este f conflictuala, fie si doar din vina mamei, nu turnati gaz peste foc. Mai multa rabdare va duce la un castig pe termen lung. Altfel, cearta devine conflict, conflictul devine razboi, razboiu devine catastrofa!
2. sa nu mergeti cu executorul trebuie sa fie o alegere personala derivata din sentimentul de protectie fata de copiii dvs si nu in urma "garantiilor" oferite de av dnei.
3. chiar daca aveti dreptate 100% ramane, cred eu, ca vorba dulce mult aduce (nu neaparat insa maine).

Sunt foarte importante elemente precum: varsta copiilor, daca au mai plecat doar cu dvs, relatia dvs cu ei.
Parerea mea: nu bruscati lucrurile. Pe termen lung o atitudine pozitiva, ferma dar nu de scandal si reclamtii poate construi mai mult si mai bine. Ce construieste razboiul?
Gandul cel bun vi-l doresc.
Sorin Manta, nu-i deloc trasă de păr logica mea.Din experienţă vă spun că acel "sau" dă loc la variante, pe care trebuie să le negociaţi cu mama copiilor dvs.
De exemplu, mergeţi la domiciliul copiilor şi mama îi scoate în curte să relaţionaţi cu ei. A respectat hotărârea judecătorească? DA!
Vreţi să-i luaţi în parc sau la cofetărie, mama spune NU, ce faceţi? O luaţi la bătaie? Dânsa v-a dat acces la copii, nu a împidicat relaţia tată-copii.
La fel, o anunţaţi că duminică mergeţi să vedeţi copiii şi dânsa vă anunţă în scris că vă puteţi întâlni la locul de joacă X, la ora stabilită în hotărâre. Ce faceţi? A respectat hotărârea? DA! Puteţi să nu fiţi de acord cu locul de joacă, să stabiliţi că e mai bine în parc...SAU?
Stimate domn,
Sa va fereasca sfantu de cata inventivitate sunt capabili uni parinti rezidenti cand vine vorba de nerespectarea programului de vizita. Ati facut apel la aceasta hotarare?
Sa va fereasca sfantu de cata inventivitate sunt capabili uni parinti rezidenti cand vine vorba de nerespectarea programului de vizita.


Cine vorbea de nerespectare? În hotărâre, scrie: "la domiciliul minorilor sau în locuri publice" , fără a se specifica prezenţa sau absenţa mamei. Deci hotărârea lasă loc înţelegerii între părinţi. Nu se specifică : "în absenţa mamei", ceea ce nu e interzis, e permis.
Domnul trebuie să înceapă cu comunicarea, absenţa acesteia, până la pronunţarea divorţului, este motiv pentru acordarea autorităţii părinteşti unice părintelui care s-a ocupat constant de copii.
Martonze a scris:


Domnul trebuie să înceapă cu comunicarea, absenţa acesteia, până la pronunţarea divorţului, este motiv pentru acordarea autorităţii părinteşti unice părintelui care s-a ocupat constant de copii.


Vreti sa spuneti ca daca nu exista comunicare intre cei doi parinti, cel care s-a ocupat de cresterea copilului poate obtine autoritatea parinteasca unica? Ce inseamna comunicare? Un mail trimis si un raspuns la acesta nu inseamna comunicare, zic eu, nu-i asa?


La noi azi va fi prima data dupa 1 an si 7 luni cand "biologicul" isi va vedea copilul. I-am spus cand sa vina si unde si se pare ca a acceptat sa vina la un loc de joaca. Sa vedem cum se va derula intalnirea.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2015
25Maria23, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept de vizita geanyyy geanyyy Buna ziua Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)
Cum pot obține dreptul de a-mi vedea și de a petrece timp cu copiii, fără acțiune în instanță? End3r End3r Bună ziua. Am următoarea \"problemă\" în viața de familie. Sunt căsătorit cu actuala mea soție de aproximativ 5 ani. Avem doi băieți, de 3 ani ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica mama s_nicolae s_nicolae Buna ziua, In decembrie anul trecut am divortat de fosta sotie la notariat, baiatul nostru acum in virsta de 3 ani si 2 luni fiind in custodie comuna si cu ... (vezi toată discuția)