Pentru ca divortul dureaza mai mult decat s-a estimat initial am obtinut program pentru vizitarea copiilor minori prin Ordonanta Presedintiala. In Hotararea Instantei se mentioneaza ca pot sa-mi petrec timpul cu copiii la locuinta lor sau in spatiile publice. Intrebarea mea este: pot sa transport copiii cu masina personala pentru ai duce la spatii de joaca, film, etc.? Mersul pe jos nu este o optiune in acest caz pentru ca ei locuiesc acum la mama lor intr-o localitate mica.
Multumesc anticipat.
Comunicare este şi mailul :) dar nu la asta m-am referit. Trebuie să existe înţelegere între părinţi, în beneficiul copilului, de exemplu, mers împreună la medic dacă copilul are probleme, sfătuirea între ei la care medic să-l ducă, sau, părintele cu copilul are o ofertă irefuzabilă de a pleca în vacanţă chiar în perioada programului de vizită, celălalt să accepte să recupereze acea zi la altă dată, etc. În tot ce fac, părinţii trebuie să se gândească la binele copilului.
Unul din punctele care definesc interesul superior al copilului este capacitatea de comunicare între părinţi, dacă nu există comunicare, nu poate exista autoritate părintească comună. Aşa e teoria, dar la noi, practica te omoară.
Vă doresc succes la întâlnirea de astăzi :luck:
Drept de vizita
geanyyy
Buna ziua
Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)