avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... ce vechime trebuie sa aiba un consilier juridic ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

ce vechime trebuie sa aiba un consilier juridic definitiv pentru a intra in barou ca avocat definitiv?

Cata vechime in profesie trebuie sa aiba un consilier juridic definitiv ( cu examen ) pentru a putea intra in barou cu examen avocat definitiv?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:56, 6 Iulie 2009
de unde scrie ca trebuie 10 ani? era vorba de 5 sau in unele barouri chiar nu conta vechimea daca aveai examenul de definitivat in profesi puteai da baroul si sa te inscri avocat definitiv. Stie cineva exact cum e acuma?
Pot zice ca in acest domeniu este o lacuna a legislatiei.....intradevar , s-a modificat legea 51/1995, s-a abrogat art 16 alin 2, dar a ramas in vigoare art 19 alin 2 ....
Iar practica barourilor a fost neunitara in acest an.....unele barouri au inscris candidatii declarati admisi la examenul de primire in profesia de avocat pe tabloul avocatilor definitivi daca avea minim 5 ani vechime si erau consilieri juridici definitivi, alte barouri au cerut doar conditia de a fi consilier juridic definitiv fara a se solicita si vechimea in domeniu juridc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)
Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)
Definitivat avocatura saida saida in situatia in care un consilier juridic are 5 ani vechime neintrerupta, ar putea sustine definitivatul in avocatura? (vezi toată discuția)