avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Folosinta exclusiva pod
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Folosinta exclusiva pod

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un apartament afla la etajul 2 intr-un imobil cu 2 nivele.
Imobilul dispune de pod, iar accesul se face doar prin doua scari mobile aflate in cele doua apartamente de la ultimul etaj ( blocul are doua apartamente pe nivel).
Proprietarul mi-a spus ca nu va intabula podul (pentru a nu plati taxe suplimentare) ci numai apartamentele, si va mentiona in contractul de vanzare-cumparare ca podul se va afla in folosinta exclusiva, pe toata durata constructiei, a proprietarului de la ultimul etaj.
De mentionat ca cele doua apartamente de la ultimul etaj, au fiecare cate jumatate din pod, fiind impartit de un perete.
Asadar intrebarea mea este: va fi suficienta clauza din contractul de vanzare cumparare, in care se specifica ca imi lasa podul in folosinta exlusiva? In situatia in care va trebui sa ma apar in fata viitoarelor pretentii din partea locatarilor de la celelalte apartamente.
Este ilegal sa nu intabuleze si podul avand in vedere ca acesta exista. Poate il convingeti sa il intabuleze. Nu este tocmai ok cum vrea sa procedeze.
Se intabuleaza spatiile de locuit, nu restul.
Depinde deimobil, de cum a fost construit, de ce zice la autorizatie, de existenta sau nu a unei asociatii de proprietari etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate asupra podului mihai83c mihai83c Buna seara!Vreau sa cumpar un apartament cu doua camere situat la etajul 4/4 al unui bloc nou construit cu pod.Blocul este prevazut cu pod care este impartit ... (vezi toată discuția)
Intabularea unui pod de bloc mdatdk mdatdk Bunma seara si "La multi ani !". Sunt locatarul unui bloc cu 2 (doua) etaje si locuiesc la ultimul etaj intr-un apartament cu 2 camere. Blocul are doua scari ... (vezi toată discuția)
Constructie mansarda in podul unui bloc oroles77 oroles77 Buna . Sunt proprietarul unui apartament intr-un imobil p+2 .Imobil dat in folosinta in 2008 .Zilele trecute am aflat cu stupoare ca fostrul constructor a ... (vezi toată discuția)