Doresc sa achizitionez un apartament afla la etajul 2 intr-un imobil cu 2 nivele.
Imobilul dispune de pod, iar accesul se face doar prin doua scari mobile aflate in cele doua apartamente de la ultimul etaj ( blocul are doua apartamente pe nivel).
Proprietarul mi-a spus ca nu va intabula podul (pentru a nu plati taxe suplimentare) ci numai apartamentele, si va mentiona in contractul de vanzare-cumparare ca podul se va afla in folosinta exclusiva, pe toata durata constructiei, a proprietarului de la ultimul etaj.
De mentionat ca cele doua apartamente de la ultimul etaj, au fiecare cate jumatate din pod, fiind impartit de un perete.
Asadar intrebarea mea este: va fi suficienta clauza din contractul de vanzare cumparare, in care se specifica ca imi lasa podul in folosinta exlusiva? In situatia in care va trebui sa ma apar in fata viitoarelor pretentii din partea locatarilor de la celelalte apartamente.
Se intabuleaza spatiile de locuit, nu restul.
Depinde deimobil, de cum a fost construit, de ce zice la autorizatie, de existenta sau nu a unei asociatii de proprietari etc.