Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament de vanzare

X si Y au fost casatoriti si si-au luat un apartament impreuna,iar in acte erau amandoi trecuti ca si proprietari. Au divortat,iar sotul X a renuntat la partea sa din apartament in favoarea celor doi copii pe care ii aveau impreuna rezultati din casatorie. Ca proprietari sunt sotia cu jumatate de apartament si cealalta jumatate este a celor doi copii. In sentinta civila de la judecatorie scrie ca apartamentul a ramas in plina proprietate a sotiei Y. Daca Y vrea sa vanda apartamentul,are nevoie de ceva de la X? Trebuie facuta o intabulare ? Astept raspuns. Va multumesc pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:36, 23 Iunie 2015
inseamna ca in sentinta nu s-a trecut ce a cerut sotul, ori faceti cerere de indreptare eroare materiala daca s-a cerut asa cum ati scris dvs fie apel/recurs. vorbiti cu un specilaist sa vada dosarul.
Radierea notarilor din registrul national de intabulare a proprietatilor imobiliare ,se realizeaza conform disp L nr 7/1996 republicata ,prin document autentificat sau in baza hotararii judecatoresti definitive
Y trebuie sa noteze la ocpi hotararea judecatoareasca definitiva,prin care impreuna cu cei 2 copii au devenit coproprietari ai bunului imobil
In caz de interes pentru instrainare bun imobil,in baza hotararii judecatoresti si a extrasului de carte funciara Y nu are nevoie de acte suplimentare de la X

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - dobandire locuinta MagdaPopa MagdaPopa As vrea sa cunosc ce trebuie facut dupa incheierea partajului (in urma divortului) pentru a putea deveni proprietar unic al unei locuinte ce a fost pe numele ... (vezi toată discuția)
Cummparare locuinta cote parti mihai32_ mihai32_ Doresc achizitionarea unui apartament care este detinut de catre proprietari pe cote parti de cate 1/2. In contractul de vanzare cumparare al imobilului sunt ... (vezi toată discuția)
Plata sultei fara termen simona nicoleta simona nicoleta buna ziua!in noiembrie 2007, in urma unui proces ex concubinul meu a primit in 50%din apartamentul meu(cumparat pe numele meu) cu obligatia la lpata sultei X ... (vezi toată discuția)