avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Facturare - date client SUA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Facturare - date client SUA

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu a se trece codul de identificare fiscala (EIN) la date client pe factura emisa
catre o firma din SUA (din afara spatiului comunitar) - ori sunt de ajuns date precum numele firmei, adresa, telefon...

Un contract cu un client din SUA este valabil daca nu contine acest cod ?

(majoritatea sunt reticenti in a furniza acest cod)

De mentionat e faptul ca e vorba de factura transmisa prin mijloace electronice, dar nu cred ca se schimba datele problemei.

Va multumesc anticipat,
Marius
Cel mai recent răspuns: Rozi , utilizator 15:29, 2 Iulie 2015
Buna ziua,
Conform codului fiscal pe factura se trec toate datele clientului,inclusiv si acel cod,exact ca si o factura care o emiteti catre un client din Romania.
O zi frumoasa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pun ce cod de identificare fiscala pe factura pentru client sua (extracomunitar)? zadirion zadirion Conform ART 319 (20) Factura cuprinde în mod obligatoriu următoarele informaţii: ... d) denumirea/numele, adresa şi codul de înregistrare în scopuri ... (vezi toată discuția)
Client sua, codul lui de identificare fiscala pe factura este obligatoriu? intrebaresrl intrebaresrl Trebuie trecut codul de identificare fiscala pe factura la beneficiar, daca acesta este din SUA? Ca SRL, neplatitor de TVA, vreau sa eliberez o factura ... (vezi toată discuția)
Factura catre o firma din sua adriana.r adriana.r Imi spuneti va rog care sunt datele de identificare ale unei firme din sua? ce numere de inreg. trebuie sa am obligatoriu in factura emisa de mine? (vezi toată discuția)