avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cine plateste cheltuielile de judecata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cine plateste cheltuielile de judecata?

Buna ziua

Daca Asociatia da in judecata un locatar care nu a achitat fondul de reparatii,si Asociatia de proprietari pierde in instanta procesul ca nu a respectat legea 230/2007 cine plateste cheltuielile de judecata.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:47, 6 Iulie 2015
Mai concret la intrebare am sa fiu:Asociatia de Proprietari a strans bani, fond de reparatii pe anul 2014 fara "HOTARAREA ADUNARII GENERALE" si eu nu am platit si ma somat ca ma da in judecata,la acel fond de reparati mi-a adaugat si penalitati,nu a facut nici o lucrare si nici nu stiu daca mai au bani sau nu.

Multumesc
Si ce legatura are ceea ce povestiti in ultimul mesaj cu intrebarea din primul mesaj unde va intereseaza "cine plateste cheltuielile de judecata"?
Ati fost dat in judecata de asociatie ori ati dat in judecata asociatia?

La modul general, cel ce pierde procesul plateste si cheltuielile dar nu intotdeauna. Pot fi castigate cheltuielile cu conditia sa le ceara partea ce le-a facut si instanta sa le aprobe prin hotararea sau decizia sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata Dorinel_77 Dorinel_77 Buna ziua Asociatia de proprietari in anul 2014 a obligat locatari sa plateasca fond reparatii,fara hotararea Adunarii ... (vezi toată discuția)
Renovare scară bloc versus condiționare încasare întreținere. este legal ce vrem să facem? eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, La blocul nostru alcatuit din 4 scari s-a hotarat fiecare ca fiecare scara sa se gospodareasca pentru reparatii parti comune ( nu avem fond de ... (vezi toată discuția)
Obligatie plata fond de reparatii nloc simo34 simo34 Ma poate obliga Asoc .de bloc sa platesc fond de reparatii,daca nu sint multumita de reparatiile facute? (vezi toată discuția)