avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la bere - cu alcool
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la bere - cu alcool

Pana la urma, berea ce tva are? Sunt unii furnizori care factureaza cu tva 24%, altii cu 9%. Ce ne facem la receptii? Avem cazuri de acelasi produs, luat de la 2 furnizori, cu tva diferit. Si nu vorbesc de bere fara alcool sau la halba.
Cel mai recent răspuns: Bradis Consortium SRL , Consultant protectia mediului 08:50, 10 Iulie 2015
Cota redusă de TVA de 9% va fi aplicată din 1 iunie pentru alimente, inclusiv băuturi (cu excepţia băuturilor alcoolice) destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor.
24% normal , la bauturile alcoolice nu se schimba TVA-ul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lista limente tva 9% claudiaP claudiaP Buna ziua, Unde pot vizuaiza o lista a alimetelor la care se aplica TVA 9%? (vezi toată discuția)
Nelãmurire înregistrare marcã magazin articole sportive ºi bãcãnie mjuovy mjuovy Buna ziua, Vreau sa inregistrez marca unui MAGAZIN SPORTIV (vanzare haine, articole sportive si accesorii sportive) marca unei BACANI (vanzare de alimente, ... (vezi toată discuția)
Pfa si firma straina Angela Stancioi Angela Stancioi buna ziua, as dori sa intreb se poate infiinta un PFA ca ospatar, sa mearga sa lucreze in Franta ca ospatar iar plata sa se faca pe baza de factura catre PFA; ... (vezi toată discuția)