avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... A sau I in nume?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

A sau I in nume?

A sau I in numele de familie?

Buna ziua, numele meu este PIRVULESCU iar al tatalui meu este PARVULESCU. Tatal nascut in 1939 iar eu in 1968. Asta a fost ortografierea fiecarei vremi. Problema mea este ca in certificatul de nastere al meu la numele tatalui de asemenea l-au trecut cu I gresit fata de cum are numele in buletin. Problema poata sa-mi apara in momentul mostenirii. Ce se poate face?
Mi s-a recomandat sa trec si eu la nume cu A dar atunci trebuie sa-mi schimb toate actele, ceea ce nu-mi convine. Astept un sfat. Cu stima.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:21, 12 Iulie 2015
La serviciul de stare civilă , OFIȚERUL DE STARE CIVILĂ, de care aparțineți(care este la primărie) cu actele doveditoare ,(certificat de naștere, certificat de căsătorie părinți, și ce o mai trebui, se poate face această schimbare.Dar mergeți la starea civilă. și vă veți putea documenta cel mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A sau i in numele de familie? peugen68 peugen68 Buna ziua, numele meu este PIRVULESCU iar al tatalui meu este PARVULESCU. Tatal nascut in 1939 iar eu in 1968. Asta a fost ortografierea fiecarei vremi. ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere cu numele de familie gresit kriss64 kriss64 Bunica mea, Andrei (Iova -prenumele tatalui) Tana,s-a casatorit cu Constantin (Eftimie- prenumele tatalui) Gheorghe. In urma casatoriei au rezultat doi copii, ... (vezi toată discuția)
Acte sataklara sataklara Am observat, adică am fost sesizată ca este o eroare in certificatul meu de naștere, unde prenumele tatălui meu este trecut Martin in loc de Marton ( ... (vezi toată discuția)