avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Racordare utilitati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Racordare utilitati

Buna ziua,

ma confrunt cu urmatoarea situatie si nu stiu cum se poate rezolva.
1. Am achizitionat un teren pentru constructie.
2. Toate actele inclusiv autorizatia de constructie au fost cesionate pe numele meu la notar, inclusiv acordul proprietarilor.
3. Terenul se afla intr-o zona dezvoltata de catre 3 persoane (acestea au introdus Gaz,Apa,Canalizare,Curent pe fiecare parcela). Terenul destinat drumului a ramas pe numele lor (Asociatul de la care a fost cumparat terenul meu a decedat).
4. Am avut aviz racordare curent dar a expirat la 22.02.2015.
5. Apa este conform dezvoltatorului X pe pozitie si functionala dupa aplicarea unui contor.
6. Proprietarul drumului nu vrea sa isi dea acordul de racordare solicitand o suma de 200eur /KW
7. Pentru racordarea la gaz e aceeasi situatie, el solicitand suma de 500 eur
8. Terenul avea aproximativ 15000mp din care 3000mp drum acces.

As vrea sa stiu daca sunt obligat sa ii dau acesti bani sau aceste utilitati care practic se afla pe parcela mea, sunt administrate de catre institutiile de furnizare.

Cu alte cuvinte - ma pot intepa in retelele existente prin cerere directa la Apa/Canal, E-on, Electrica?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:35, 22 Iulie 2015
avizele de constructie sun una ,bransarea altceva. De regula aceste investii se fac la comun, daca nu sunteti afectat ar trebui ca cei ce va furnizeaza utilitatile sa va incheie contract fara aceste despagubiri solicitate de "vecin".
Din păcate există peste tot câte un "investitor inițial" care , deoarece primăria nu a avut banii iar GDF iar nu a vrut să facă aceste investiții, s-a făcut o înțelegere cu acest investitor inițial care a tras câte o conductă, plătind el investiția.
Pe urmă, ceilalți au trebuit să apeleze la acesta(fără acordul lui și achitarea unei sume) GDF nu execută înțeparea conductei.pentru recuperarea investiției acestuia.
Dar, investiția este recuperată cu vârf și îndesat . Doar cine are timp de instanță, poate solicita calcularea sumei datorate investitorului inițial. Se poate face această acțiune , în pretenții,dar durează și fiecare ar dori să nu-l apuce iarna.fără gaze. Pe de altă parte este o mare porcărie toată treaba!!!!!!!!!!!!! Sunt pățit!!!!!!!!!!
eu am cerut sa vad proiectul initial -costurile- am calculat la cursul valutar din data investitiei si apoi am impartin la numarul de beneficiar fara sa platesc "taxa suplimentara", probabil ca in acest caz se doreste si profit.
Categoric că acesta a fost scopul investiției inițiale și doar în instanță se poate obține o calculare oarecum corectă cu privire la eventuala sumă datorată de fiecare solicitant (până la ora actuală investitorul inițial și-a scos investiția cu vârf și îndesat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord vecini pt racordare curent electric dac_ian dac_ian Buna....detin un teren cu acces pe drum privat la care alaturi de alti 4 vecini sunt proprietar. Din 2008 incoace vecinii au amenajat drum,tras curent,apa etc ... (vezi toată discuția)
Speta bransament gaze - solicitare acorduri suplimentare fata de cel al investitorului initial dante1980 dante1980 In 2011 am cumparat in teren pozitionat la capatul unui drum de servitute care deserveste primele 2 loturi pe care proprietarii le.au lasat de izbeliste,pe ... (vezi toată discuția)
Acord acces coloana de gaze goggy goggy Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: locuiesc la parter intr-un bloc de 7 etaje, pe o scara unde deja a fist trasa o conducta de gaze, investitorul ... (vezi toată discuția)