avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Felul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Felul muncii

Este o schimbare a felului muncii daca un angajat este mutat efectiv in alt birou (in organigrama este alt compartiment al aceluiasi serviciu) cu alte atributiuni care au apartinut inainte altei functii/meserii/ocupatii in sectorul bugetar ? Este vorba de o preluare definitiva de atributii de la un alt angajat incadrat cu alta functie.
Cel mai recent răspuns: gigel65 , utilizator 08:13, 20 Iulie 2015
Sunt de acord. Nu v-am contrazis. Managerul stabileste atributiunile si criteriile de evaluare.

Adăugarea unor atribuţii care au o altă natură şi corespund în fapt unei funcţii, are semnificaţia modificării FELULUI MUNCII ? Deci managerul ca sa schimbe atributiile trebuie sa intocmeasca act aditional, nu ? Sau decizie.


Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu v-am explicat mai sus ca parerile sunt impartite si nu am ocolit niciun raspuns.

Sunt de acord ca, angajatorul nu poate modifica atributiile prevazute in fisa postului de o maniera in care acestea sa nu mai corespunda functiei in care este incadrat salariatul ci unei alte functii sau meserii de acelasi nivel de pregatire sau de un nivel de pregatire inferior ori superior.

Este problema angajatorului cum decide sa faca aceasta modificare, salariatul avand la dispozitie actiunea in instanta pentru situatia in care se decide unilateral modificarea.

De asemenea, salariatul are posibilitatea de a semna fisa postului sub rezerva legalitatii celor inscrise in ea .



Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
"Sunt de acord ca, angajatorul nu poate modifica atributiile prevazute in fisa postului de o maniera in care acestea sa nu mai corespunda functiei in care este incadrat salariatul ci unei alte functii sau meserii de acelasi nivel de pregatire sau de un nivel de pregatire inferior ori superior"

Adica angajatorul poate sa faca acest lucru doar daca este de acord si angajatul ? Daca atributiile schimba FELUL MUNCII, acestea fiind indeplinitre de alta functie este necesar act aditional si acordul angajatului.
Daca se schimba felul muncii , atunci trebuie incheiat act aditional.
Denumirea functiei o pastram, doar ca nu o sa mai aiba aceleasi atributiuni, ci cele ale altor colegi cu alta functie. Am revenit deci, la intrebarea initiala, este schimbare a felului muncii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sau delegare de atributii ? angajatlastat angajatlastat Nu sunt de acord cu mutarea mea in alt compartiment si i-am anuntat de acest lucru. Angajatorul imi modifica continutul muncii pe șest, dandu-mi ocazional ... (vezi toată discuția)
Refuzul unei decizii de numire carolina_22 carolina_22 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema.prin reorganizarea unei institutii publice in regulamentul de organizare si functionare ... (vezi toată discuția)
Modificare sarcini de serviciu in fisa postului vmirela28 vmirela28 Buna ziua Sunt angajat functionar [b]contractual[/b] intr-o primarie si [u]fara acordul meu[/u] mi-a fost schimbata in totalitate fisa postului .Mentionez ... (vezi toată discuția)