avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul si inregistrarea certificatului de nastere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul si inregistrarea certificatului de nastere al copilului

prietena mea este casatorita cu altcineva ,acum este insarcinata , intrebarea mea este ,care sunt sansele ca, copilul sa fie trecut pe numele meu , ea acum 2 luni a intentat divortul si pana acum nu sa pronuntat divortul ajutat.ma va rog
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2015
gi-jane2, moderator
ionutdumitrascu a scris:

si daca ma casatoresc cu ea pana la nasterea copilului ,nu mai trebuie sa mai fac acel proces

chiar daca va casatoriti, copilul a fost conceput in timpul casatoriei cu o alta persoana; deci din punct de vedere legal, nu puteti fi trecut dvs. ca tata al copilului pe certificatul de nastere!
Va contrazic. Daca apuca sa se casatoreasca are toate sansele ca minorul sa fie trecut pe numele lui.
Da, daca nu cumva , cel de la primarie, daca este mai constiincios, observa ca conceperea copilului a avut loc cand exista o alta casatorie.
Nu are niciun interes, mai ales ca d-l chiar este tatal copilului, pentru ce si-ar da singur de lucru, daca exista o casatorie legala. Oricum nu exista riscul de a fi reclamat intrucat exul nu are interes in a face aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate- tagada timis2014 timis2014 Buna seara. Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere alinaionascu alinaionascu buna dimineata am nevoie de ajutor am fost casatorita in urma cu 5 ani am divortat anul acesta dar in timpul casatoriei am ramas insarcinata su actualul ... (vezi toată discuția)
Sunt insarcinata cu prietenul meu. cand am ramas insarcinata, ... anon111 anon111 Sunt insarcinata cu actualul sot. Cand am ramas insarcinata, eram casatorita cu alt barbat. Acum m-am recasatorit cu prietenul meu si tatal biologic al ... (vezi toată discuția)