avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariu studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariu studii superioare

Buna ziua. Lucrez ca informatician la un liceu din Romania (8 ore pe zi si NU PREDAU). Am terminat liceul de informatica si facultatea de turism. Ma intereseaza sa stiu ce trebuie sa fac pentru a fi platit cu studii superioare: masterat sau postuniversitara? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:26, 25 Iulie 2015
Nu conteaa ce studii detineti, mai ales in sectorul privat. Angajatorul are doar obligatia sa va ofere doar salariul minim brut pe economie.

In sectorul bugetar, salariile sunt stabilite prin lege.
Pe diploma de facultate nu scrie profesor, ci absolvent de facultatea, sectia informatica.
Ca sa ajungeti profesor , trebuia sa va inscrieti la concursul de titularizare. Primul pas era sa va accepte dosarul. Nu va accepta dosarul daca nu erati absolvent al unei facultati prevazute intr-un Ordin al Minis Educatiei.Daca doreati sa predati in invatamant, cu studiile (la stat sau privat nu conteaza ) puteati sa fiti acceptat ca profesor suplinitor necalificat.
Am intalnit doua situatii -persoana era absolvent de Telecomuncatii si preparator la Universitate. Nu i-au acceptat dosarul ca sa participe la concursul de titularizare, pe accelasi motiv invocat mai sus - nu are studiile corespunzatoare
- absolvent de Asistenta Sociala, Cultura Civica etc, urmase cursurile de post universitar de desen. Era platit ca profesor necalificat.

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2015
stanescucristiana, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
user280 a scris:

Buna ziua. Lucrez ca informatician la un liceu din Romania (8 ore pe zi si NU PREDAU). Am terminat liceul de informatica si facultatea de turism. Ma intereseaza sa stiu ce trebuie sa fac pentru a fi platit cu studii superioare: masterat sau postuniversitara? Va multumesc.

Am citat mai sus modul in care am inceput acest subiect de discutie intrucat constat ca nu am fost clar inteles. Lucrez la un liceu de stat si NU MA INTERESEAZA SA DEVIN PROFESOR. Vreau doar sa raman informatician (personal didactic auxiliar), sa lucrez in continuare 8 ore pe zi (FARA A PREDA LA CLASA) si sa stiu ce trebuie sa urmez pentru a fi luat in considerare cu studii superioare la salarizare.
user280, utilizator
Probabil ca nu cititi destul de bine raspunsurile primite.

Orice studii aveti , un angajator din sectorul privat are obligatia de a va da doar salariul minim brut pe economie indiferent de ce studii aveti.

In sectorul bugetar, salariile sunt stabilite prin lege.
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ca unui angajat cu studii superioare sa nu i se recunoasa studiile si astfel sa fie platit ca necalificat intr-un domeniu inferior pregatirii sale? ada82 ada82 Aceasta este una din situatiile penibile din sistemul nostru de invatamant. De exemplu : un profesor, absolvent al unei facultati este inferior unui educator , ... (vezi toată discuția)
Absolvent ciclul bologna i Ramona Amagdei Ramona Amagdei Sunt educatoare si de anul trecut, 2010, absolventa a facultatii de geografie <<Spiru Haret>>, studii de scurta durata-3 ani. Pot fi incadrata cu studii ... (vezi toată discuția)
Contabilitate si informatica de gestiune este compatibila cu functia de informatician? valentina_luciana valentina_luciana Sunt absolventa a facultatii de Management Financiar Contabil, specializarea Contabilitate si informatica de gestiune, Univesitatea Spiru Haret Bucuresti - ... (vezi toată discuția)