avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnarea produsului in 24h
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnarea produsului in 24h

Am tot cautat dar nu am reusit sa gasesc textul de elge in care se specifica ca un client poate returna un produs achizitionat in termen de 24 de ore de la achizitie. Ma puteti ajuta cu numarul legii sau OUG in care se specifica termenul in care un cumparator poate returna un produs si sa primeasca banii inapoi?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: horia.naidin , utilizator 21:44, 19 Ianuarie 2010
Buna ziua.

Din cate stiu eu nu exista in nici o lege obligatia de a inapoi a banii in conditiile in care consumatorul prezinta produsul in termen de 24 de ore de la achizitionare.
Legea prevede faptul ca vanzatorul are la dispozitie repararea produsului, inlocuirea acestuia sau rezilierea contractului si returnarea banilor doar in ultima instanta si in functie de defectul produsului.
Despre returnarea produsului in 24 htrebuie sa fie specificata de firma respectiva. De obicei unii ca sa isi atraga clientii precizeaza ca daca nu suntem multumiti de produs putem sa il returnam in 24h. Acest lucru ramane la dispozitia magazinului.
Am si eu o intrebare: in cazul cumparaturilor on-line (la distanta), comerciantul e obligat prin lege sa inlocuiasca un produs daca acesta e defect si constatarea se face in 24 de ore lucratoare?
Din păcate produsele nu se pot înlocui conform legii actuale.Ele se repară prin unităţile service conform certificatului de garanţie.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs prin primirea inapoi a banilor directiajulia directiajulia Buna seara, As dori sa va intreb daca am posibilitatea de a returna un produs nefolosit, cumparat dintr-un magazin de electronice, prin primirea inapoi a ... (vezi toată discuția)
Returnare produse cosmetice puff_real puff_real Buna ziua! am mai auzit de la cunoscuti ca ar exista ceva legi cum ca se pot returna produsele la magazinele de unde au fost cumparate daca ele sunt intacte ... (vezi toată discuția)
Og 130/2000 sau un posibil abuz al consumatorului mariuspe mariuspe Buna seara, Sotia mea si cu mine avem o mica afacere pe internet, mai exact un magazin virtual in care comercializam bijuterii din aur. Un client a ... (vezi toată discuția)