Am tot cautat dar nu am reusit sa gasesc textul de elge in care se specifica ca un client poate returna un produs achizitionat in termen de 24 de ore de la achizitie. Ma puteti ajuta cu numarul legii sau OUG in care se specifica termenul in care un cumparator poate returna un produs si sa primeasca banii inapoi?
Din cate stiu eu nu exista in nici o lege obligatia de a inapoi a banii in conditiile in care consumatorul prezinta produsul in termen de 24 de ore de la achizitionare.
Legea prevede faptul ca vanzatorul are la dispozitie repararea produsului, inlocuirea acestuia sau rezilierea contractului si returnarea banilor doar in ultima instanta si in functie de defectul produsului.
Despre returnarea produsului in 24 htrebuie sa fie specificata de firma respectiva. De obicei unii ca sa isi atraga clientii precizeaza ca daca nu suntem multumiti de produs putem sa il returnam in 24h. Acest lucru ramane la dispozitia magazinului.
Am si eu o intrebare: in cazul cumparaturilor on-line (la distanta), comerciantul e obligat prin lege sa inlocuiasca un produs daca acesta e defect si constatarea se face in 24 de ore lucratoare?