avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum functioneaza condamnarea la inchisoare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum functioneaza condamnarea la inchisoare?

Buna ziua,

Sunt minor (16 ani, 17 in noiembrie) si sunt in cursul unui proces penal pentru trei acuzatii: accesul fara drept, la un sistem informatic prin incalcarea masurilor de securitate ; frauda informatica ; efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos.

La primul stadiu, fond, totul a fost bine si in ultima sedinta publica propunerea procurorului a fost de o perioada de probatiune, cu care si judecatoarea parea ca este de acord. Insa s-a amanat sentinta pentru o saptamana pe motivul "administrarii de probe". Intre timp, de la inceperea procesului si pana la ultima sedinta, eu am mai comis tipul de infractiuni de mai sus. Iar in sedinta nepublica am fost condamnat la 5 ani intr-un centru de detentie (de asemenea cu motivarea ca am abandonat scoala - am 8 clase).

Acum sunt la al doilea stadiu, apel si am niste nelamuriri.

1. Procesul momentan are ca obiect "Legea 161/2003 modificata si completata". Doresc sa stiu daca la acest tip de proces se poate face si recurs la sentinta care va fi data in apel?
2. In cazul in care nu se poate, voi fi arestat dupa pronuntarea deciziei, in sala de tribunal? Doresc sa stiu exact cum functioneaza procesul condamnarii si privarii de libertate.
3. In timpul cercetarii penale, daca se indeplinesc toate formatilatile pentru iesirea mea din tara, voi avea probleme la a trece granita?

Multumesc!
Am inteles, multumesc pentru raspunsuri. O singura intrebare. Se poate cere in sedinta inca o scurta perioada pana la aplicarea condamnarii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva penala schimbata ulterior pt mai multe luni de catre aceeasi judecatorie - ce se poate face roica1235 roica1235 In acest caz inculpatul a fost acuzat pt doua infracțiuni: pt prima infracțiune a primit o pedeapsa de 1 an și șase luni și, în timp ce executa pedeapsa, ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal rebiga rebiga buna ziua fiul meu a comis o talharie cand era minor , a fost arestat si condamnat la 8 ani inchisoare in prezent a executat 5 ani si o luna din pedeapsa de 8 ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar, nelamurire thad92 thad92 am o probema referitor la cazierul judiciar si minor. Vorbim de legea 290/2004 Pe de o parte, in art. 9 se prevede: in cazierul judiciar se inscriu date ... (vezi toată discuția)