Buna ziua,
Incerc sa fiu un vecin pasnic dar din pacate vecina mea care nu locuieste in casa mostenita dar are nenumarate drepturi pe care mi le aminteste mereu m-a adus la disperare. Am mostenit o casa de la bunici rude cu vecina, frati chiar, timp de 12 ani am incercat sa fiu intelegatoare, sa nu ma cert, dar situatia-cosmarul nu se mai termina. Imi cer scuze pentru aceste povesti, casa mostenita de 12 ani in care stau are o bucatarie formata prin impingerea peretelui din spate spre gardul vecinei nu se mai respecta distanta este adevarat, tot timpul am avut grija de gard, in acesti ani am facut unele imbunatatiri schimbarea tablei vechi fara sa modific structura nici cu un cm, imbunatatiri interioare. Acum vecina ma pune sa daram bucataria facuta de bunici, parinti acum mai bine de 20 de ani nu am facut-o eu ce am facut am respectat legislatia. Sunt disperata timp de 20 de ani inclusiv 12 de cand stau eu nu mi-a cerut lucrul acesta iar acum ma ameninta urat de tot, ce vina am eu pentru ce s-a intamplat acum 20 de ani cred ca a fost poate si o intelegere intre frati nu am de unde sa stiu scris nu am gasit bunicii sunt morti, parintii tot. Va multumesc din suflet pentru rabdare si astept raspuns.
Distanța dintre 2 clădiri este de 60cm. Să nu uităm însă Regulamentul local de urbanism care stabilește distanța minimă de 3m față de gardul vecin(însorirea)
În legătură cu întrebarea pusă de forumista- pe scurt, ași încălcat vreun drept din proprietatea vecinei-rudă sau nu-. Atâta vreme cât nu ați făcut așa ceva nu are decât să vă dea în judecată.
Bucataria se afla la 30 cm de gardul vecinei , stiu ca nu este conform legii dar timp de 12 ani am facut imbunatatiri si niciodata nu mi-a cerut acest lucru adica sa daram, nu este facuta de mine , nu inteleg de ce timp de 20 de ani nu a facut nici o sesizare iar acum pretinde ca se afla pe pamantul ei, de ce trebuie sa platesc eu pentru ce nu sunt vinovata, adica pana acum m-a lasat sa fac diverse imbunatatiri fara sa modific structura si acum nu stiu ca o mare rautate- ai facut frumos acum ia si darama- multumesc foarte mult pentru raspuns va rog din suflet spuneti-mi ce pot face.
Pentrucă nu se poate confunda TOLERANŢA cu DREPTUL DE PROPRIETATE.
Cînd încetează toleranţa , trebuie să ne conformăm .celui în drept care ne+a permis un lucru.Doar dacă intervine uzucapiunea , eventual atunci, în anumite condiţii veţi putea solicita recunoaşterea unui drept.
În cazul de faţă, este vorba despre servitutea distanţei dintre clădiri+se dobîndeşte prin uzucapiune iar vecina are dreptul să se opună
Cum se poate rezolva ?
Lumi50
Este vorba de o casa cu etaj , constructie noua, care are spatele casei pe hotar. Casa a fost finisata la exterior ( polistiren si tencuiala) dar numai etajul ... (vezi toată discuția)