avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

Buna seara . Vreau sa ma ajutati cu mai multe informatii. Sotul solicita:
1.divortul in instanta;
2.un program de vizitare pt. Minora in varsta de 4 ani (la fiecare sfarsit de saptamana de vineri pana duminica si jumatate din fiecare vacanta);
3.nu doreste sa mai plateasca pensia alimentara cat timp copila sta in vacanta la el;
4.solicita sa achit eu cheltuielile de judecata.
Mentionez ca nu s-a ocupat de copila,nu m-a ajutat financiar,in momentul de fata nu a mai platit pensia de 9 luni. Mentionez ca l-am dat in judecata pentru pensia de intretinere si s-a stabilit un procent de 25% din salariu.
Vreau sa stiu :
1. Daca am probe ca joaca fel de fel de jocuri de noroc, se poate pronunta divortul din vina lui exclusiva ? Sau ce probe trebuie sa aduc la dosar ca vina sa fie a lui?
2. Ce program stabileste instanta pt. Un copil de 4 ani, avand in vedere ca el nu se ocupa de copila, iar minora nu este atasata de el?
3. Se poate sa nu mai plateasca pensia alimentara cat timp copila sta la el?
5. Se poate admite ca eu sa achit taxele, inclusiv onorariul avocatului ?
Mentionez ca situatia financiara nu-mi permite sa angajez un avocat,deoarece veniturile mele sunt mici.
In momentulde fata trebuie sa formulez o intampinare si o cerere reconventionala.
Ajutati-ma si cu un model de cerere reconventionala si intampinare, deoarece nu stiu ce trebuie sa contina .cat trebuie sa achit in momentul depenerii cererii reconventionale?

[1.2 din Regulament: Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.]

Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: aratiu81 , utilizator 20:08, 24 Octombrie 2015
Conform legii, soţul trebuie să depună răspuns la întâmpinarea dvs.şi la cererea reconvenţională. Primul termen se va stabili după depunerea întâmpinării la cererea reconvenţională, în funcţie de încărcarea instanţelor-poate fi în 60 de zile, sau 1 an. Ancheta psihosocială se va face după primul termen, la cererea instanţei.
Multumesc!
Buna seara.
S-a fixat primul termen,dar intre timp am strans alte probe: fotografii , dosar inaintat unui executor judecatoresc pentru recuperarea pensiei alimentare. Nu am avocat si vreau sa anexez documentele la dosarul Tribunalului. Cum se procedeaza ? Depun prin registratura Tribunalului sau la prima infatisare i le predau Judecatorului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara inainte de divort? est est Buna ziua, As avea rugamintea sa ma ajutati cu aceasta problema. Vineri, 05.11.2010, am termen sa depun intampinare la cererea “sotiei” mele. In ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor! urgent! florentinaaflorea florentinaaflorea sunt in divort cu a doua mea sotie,cu care am un copil de 5 ani..mentionez ca mai am un copil dintr-o casatorie anterioara caruia ii platesc pensie ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați să fac o întâmpinare la tribunal, pentru stabilirea programului de vizită și plata pensiei de întreținere dyzzyy dyzzyy Buna ziua! Am divortat prin notariat in februarie, anul acesta. Avem impreuna un copil de 9 ani. Pentru ca tatal a fost \"suficient\" de responsabil, a ... (vezi toată discuția)