avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eventual abuz referitor la legislatia muncii.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eventual abuz referitor la legislatia muncii.

Buna ziua. Numele meu este Daniel si va rog sa ma ajutati cu un sfat in problema mea. Sunt militar si in anul 2010 am participat la un concurs, impropriu zis, la o comisie de selectie, pentru incadrarea intr-o functie superioara. Functia presupunea studii de licenta. Eu aveam licenta militara din 2008, contracandidatul meu o adeverinta de sustinere a examenului de licenta la Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii "Spiru Haret", psihologie , invatamant la distanta. Respectiva persoana a fost selectionata, in ciuda unor ordine interne care-mi dadeau castig de cauza. Problema este ca omului nu i s-a eliberat diploma de licenta fiind in proces cu statul nefiind recunoscuta de MEI. A fost platit pe o functie si avansat la gradul urmator pe o functie ce presupunea licenta. Nu a avut-o 4 ani. Precizez ca nimeni nu s-a sesizat in privinta asta, dar intrebarea mea este daca pot asocia acest incident cu o fapta penala. Abuzuri se fac tot timpul dar nimeni nu sesizeaza. Va rog sa ma ajutati in acest sens. Multumesc anticipat, cu respect Daniel.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 5 August 2015
Art. 297 - Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
......

Eu aici as incadra-o ca fapta care poate atrage raspunderea penala.
Multumesc frumos! M-am gandit si eu la asta dar am impresia ca se prescrie dupa 5 ani. Ma rog, nu cunosc legile exact dar incidentul s-a petrecut in 2010. Si care functionar? Comisia a decis, chiar daca stramb, probabil unde a fost incadrat omul. Ciudate legile romanesti!
Poate raspunde intreaga comisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu si/sau de putere allview777 allview777 Buna. Se poate incadra fapta unei sef ierarhic la abuz de putere/abuz in serviciu, daca pe fondul unor divergente aplica sanctiuni disciplinare in nestire ... (vezi toată discuția)
Care lege incalca un functionar public care nu vrea sa emita ... Laruraa1 Laruraa1 Care lege incalca un functionar public care nu vrea sa emita un buletin si ce pedeapsa il asteapta? (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu dana_gorj dana_gorj in 2008 a fost refuzata din factura o suma nejustificat deoarece serviciile au fost efectiv prestate si receptionate ;in 2009 furnizorul este informat printr-o ... (vezi toată discuția)