avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract coleciv de munca prelungit cu act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract coleciv de munca prelungit cu act aditional

Buna ziua,
Am si eu o intrebare referitoare la C.C.M .
Am avut un contract colectiv de munca incheiat pe un an de zile care a expirat in 31.iulie .2015 in care aveam prevazut un spor de fidelitate de 10%,acest contract s-a prelungit cu un act aditional pe perioada01.08.2015-31.07.2015.
In acest act aditional scrie in felul urmator:"Sporul pentru fidelitate se calculeaza la salariul de baza proportional cu timpul efectiv lucrat in program normal de lucru.Sporul se anuleaza in luna in care timpul efectv lucrat in program normal de lucru este mai mic decat timpul de lucru programat cu exceptia situatiei in care salariatul s-a aflat in concediul de odihna in baza programari aprobate. Procentul sporului de fidelitate se modifica incepand cu luna urmatoare indeplinirii conditiilor de vechime neintrerupte de mai sus.
Am inteles ca daca imi iau o zi de concediu de odihna nefiind programata in luna respectiva nu imi mai da fidelitate toata luna ,la fel si cu concediu medical.
Intrebarea mea este nu este un abuz al angajatorului conform codului muncii?
Si daca da ce decizii ar trebui sa iau.
Multumesc Mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:10, 7 August 2015
Nu este un abuz, intrucat nu angajorul a decis unilateral asa ceva , mai exista si sindicatul care a acceptat aceasta clauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programarea concediilor de odihna ContSters245954 ContSters245954 Buna ziua, Am o dilema in legatura cu programarea concediilor de odihna. As dori sa stiu in tabelul de programare se trece efectiv data in care angajatul isi ... (vezi toată discuția)
Dreptul la sporul de fidelitate gabitza99 gabitza99 Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu sporul de fidelitate. In C.C.M este prevazut faptul ca peste o vechime neintrerupta in unitate de peste 25 ani ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna liveomars liveomars Buna ziua, Legea prevede pentru angajati ca concediul de odihna sa fie minim 15 zile lucratoare? Sau fiecare isi i-a cate zile vrea? Daca da, care este ... (vezi toată discuția)