avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprejmuire proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprejmuire proprietate

Buna ziua. Exista vreun regim de inaltime al unui gard care desparte 2 proprietati? Vecinul meu a construit in partea de sud, chiar pe mejdina, un gard care depaseste in inaltime 6 m de beton, dupa care urmeaza sa puna peste beton alt gard din plasa de sarma de 2 m inaltime. Este corect si legal in primul rand? Mentionez ca acelasi gard a inceput sa-l construiasca si in partea de nord, spre terenul meu, cu aceeasi inaltime, tot din beton si plasa de sarma. In momentul in care va fi gata, pe toata lungimea de cca 100 m pe care este construit gardul eu nu voi mai putea cultiva nimic datorita umbrei pe care o face. Ma ajuta cineva cu un raspuns? Ce lege reglementeaza inaltimea gardului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 08:06, 13 August 2015
Se verifica urbanismul local, acela e baza.
E pacat ca deja ati sesizat primaria inainte de a negocia cu el, ramane vecinul dv.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2015
Liliana Gradinaru, Avocat
Am incercat negocierea cu el, dar nu a vrut sub nici o forma. I-am propus sa faca gardul din plasa de sarma, cu o bordura de 0,50 deasupra solului, dar nu a fost de acord. Se poate solicita derogare de la regulamentul de urbanism? Va multumesc.
Am omis un lucru, de la ISC mi s-a dat un raspuns verbal: " Lasati-l sa construiasca gardul si cand e gata, veniti la noi, faceti sesizare si va veni cineva sa masoare umbra facuta de gard asupra terenului si au mai zis ceva legat de razele solare si daca se constata ca ceva este in neregula, il amendeaza si-l pune sa dea gardul jos". Este posibil asa ceva? Eu am ramas fara cuvinte, am plecat de acolo total dezamagit. Nu am primit totusi un raspuns privind inaltimea gardului despartitor. Care este legea care reglementeaza inaltimea acestuia, asta spre linistea mea, deoarece ma consolez cu ideea ca in ziua de azi tot banii si relatiile sunt la putere.
Ati incercat o negociere cu un negociator, mediator sau avocat, cu o notificare anterioara sau ati incercat o discutie peste gardul inceput sau in poarta? Caci a doua varianta nu e negociere.
Nu sunt de acord cu ISC, insa depinde de stadiul gardului, de unde stiti ca va avea 6 metri etc.
Stiu ca va avea 6 m pt. ca in partea opusa (spre N) atata are. Vrea sa faca umplutura sa se ridice cu terenul. Deja a inceput in locurile unde gardul este construit. Terenul fiind in panta, vrea sa se inalte si sa mai "indulceasca" panta. Vreau sa va spun ca in partea de inceput a pantei, inaltimea este de aprox. 9 m, dar acolo nu ma deranjeaza fiind amplasate cladiri, pe cand in partea opusa am un solar La 3.m de mejdina, am cultivat in afara solarului tot felul de legume ce-i trebuiesc unei familii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard despartitor - "conflict" cu vecinul este vorba despre gardul ... BogdanIliescu BogdanIliescu Gard despartitor - \"conflict\" cu vecinul Este vorba despre gardul care delimiteaza terenul pe care mi-am construit casa. Gardul este de plasa de sarma pe ... (vezi toată discuția)
Autorizatii Eu am scos o autorizație,pentru un fânăr, în urmă cu 11-12 ani.Vremurile au fost de așa natură, încât nu am reușit nici, cel puțin sa-l începem. ... (vezi toată discuția)
Amplasarea unei constructiei fata de gard xcassius xcassius Buna ziua . Pe scurt : unul dintre vecinii mei a ridicat o baraca din lemn la 30 cm fata de gardul dintre noi.Baraca este acoperita cu tabla si are panta spre ... (vezi toată discuția)