avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort-partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort-partaj

buna ziua. sint casatorita din 2002.(la a2a casatorie).din prima casatorie am un copil cu handicap(hipoacuzie profunda).am cumparat casa in care locuiesc acum cu sotul meu si cu copilul in anul 2004. am fost plecata la munca in japonia cite 6 luni(timp de 2 ani). salariul de acolo il stringeam pt a ne cumpara o casa. si i-am trimis banii sotului meu pt a cumpara casa. eu nu eram in tara cind el a cumparat casa. in contractul casei scrie numele lui si al meu(casatorit cu..). acum s-a ajuns la divort. ma jigneste tot timpul sparge tot prin casa , mi-a rupt actele casei etc... El nu e de acord cu divortul si ma ameninta ca o a vinda casa si ca o sa ramin pe drumuri cu copilul.poate face acest lucru?ce drept am eu si copilul la casa la divort?multumesc
Cel mai recent răspuns: auracata , utilizator 16:24, 12 Iulie 2009
Sotul nu poate vinde casa fara acordul dvs. Casa este un bun comun, nu doar prin prisma faptului ca ambii soti sunt trecuti in contractul de vanzare-cumparare, ci prin insusi faptul ca sunteti casatoriti , iar legea prezuma ca toate bunurile dobanditei n timpil casatoriei sunt bunuri comune ale sotilor. Chiar daca ar fi fost trecut doar sotul, intrucat dvs, nu erati in tara , casa ar fi dobandit oricum statutul de bun comun. Pentru actele sale violente si distrugerea bunurilor, puteti depune o plangere la politie.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
ContSters47264, utilizator
.multumesc!am intrebat deoarece sotul meu deja s-a interesat citi bani poate obtine pe casa si ma tot ameninta intruna ca o sa ramin cu copilul pe drumuri.
buna ziua
fara nici o grija sotul nu poate vinde singur casa, nici un notar nu ii va incheia actul de vinzare cumparea fara a fi prezenta si dvs pentru a semna atata timp cit sunteti casatoriti ,,,,dar aveti grija sa nu face vreun ante contract sau asa zisa chitanta de mina cu vreun chilipirgiu sau camatar
bafta
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înregistrarea divortului japonez si partajul bunurilor din rom tajimagina tajimagina Buna ziua . In anul 2004 m-am căsătorit cu un cetățean japonez ( nu am declarat casatoria in rom) 2010 -am născut un băietel 2011-am cumparat 2 ... (vezi toată discuția)
Divort pricopimaya pricopimaya ce drepturi am in caz de divort in 2007 am plecat cu actualul sot in italia pe atunci nu eram casatoriti,fiecare salar il trimiteam acasa sa renovam casa unde ... (vezi toată discuția)
Sfaturi in legatura cu mostenire dupa casatorie si altele. twilight2k3 twilight2k3 Buna ziua, O sa incerc sa fiu cat se poate de scurta. M-am casatorit recent (¬acum 15 zile). Noul meu sot s-a mutat la mine.Mi-am schimbat ... (vezi toată discuția)