Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea actului de partaj voluntar

Cu tot respectul , vă adresez următoarea întrebare : Pot anula actul de partaj voluntar pentru apartament ? În 2014 am făcut un partaj voluntar cu fosta soție, în favoarea ei , ea devenind unic proprietar .( eram divorțați ) Acum este de acord să anulăm acest act și să revenim la vechiul act de vînzare cumpărare , apartamentul fiind cumpărat în timpul căsătoriei . Adică, să procedăm ca și cum acel partaj voluntar nu ar fi existat vreodată. ( probabil ne vom recăsători !) În ce condiții se face și cît costă această ,, distracție ,, ?!... Valoarea apartamentululi la cumpărare a fost de 35.000 RON .
Ultima modificare: Marți, 18 August 2015
ContSters366069, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:12, 18 August 2015
Va vinde 1/2, altfel nu se poate.
sau daca va casatoriti, adoptati regimul comunitatii conventionale de bunri, includeti prin conventie acest imobil in comunitatea de bunuri.
daca nu va casatoriti, sa va doneze sau sa va vanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Vanzare ap fara acordul unuia dintre soti? bebelush1900 bebelush1900 Prietena mea a divortat de curind. Cei doi au un apartament propietate personala care va face obiectul partajului. Prietenei mele ii este frica ca fostul sot ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac si unde trebuie mers daca sotul vrea sa ma ... mariasab mariasab Ce trebuie sa fac si unde trebuie mers daca sotul vrea sa ma adauge in titlul de proprietate al apartamentului? E nevoie de avocat/notar , sau se poate face ... (vezi toată discuția)