Situatia e un pic complicata si as dori sa stiu ce as putea face.
Sunt casatorita de 8 ani. Sotul a mai fost casatorit. Are si o fata din aceasta casatorie. A divortat si a "obtinut" copilul, cand fata avea 6 luni. In prezent, mai are cateva saptamani si face 16 ani.
Fosta nevasta e pasibila de inchisoare (are 6 luni cu suspendare). A pierdut orice drept asupra copilului din cauza ca a fost la dezintoxicare la spital Obregia si pentru ca nu a platit absolut deloc pensie alimentara.
Problema este ca de 3 ani de zile a luat legatura cu fata, fara stirea tatalui. Ea nu are nici un drept, conform actului de divort. A inceput sa o influenteze in rau, dovada ca i-au scazut notele fetei (de la premianta a ajuns abia sa treaca clasa), ii cumpara haine pe ascuns, pe ascuns ii da bani, o invata sa minta si altele.
Eu am descoperit de curand aceasta legatura. E normal sa traga la mama ei buna, nu zic nu. Dar doresc ca fata sa termine macar liceul. Adica sa ma mai rabde inca macar 2 ani (sa faca 18 ani).
Si aici nu stiu ce sa fac. Nu am chef sa o bag in inchisoare pe femeie. Ma gandeam sa fac o plangere la Protectia Copilului si poate reusesc sa faca ei ceva, ca fata sa termine scoala.
Am vorbit de multe ori cu fata, dar nu simt ca ma asculta. Ce as putea face ca sa scap de influenta "malefica" ? Dupa ce ia bacalaureatul, poate face ce vrea. Macar stiu ca am facut ce am putut ca sa aiba un start in viata.
Cu cât îi interziceţi mai mult, cu atât fata vă va urî mai mult. La vârsta asta, a adolescenţei, copiii sunt mai rebeli şi caută ţap ispăşitor pentru nerealizărle sau necazurile lor.Atunci apare ura faţă de părintele vitreg şi, oricât de mult aţi făcut pentru copil, acesta nu vă va recunoaşte meritele, dimpotrivă. Trebuie să procedaţi cu mult tact şi, aşa cum v-a sfătuit mirebire, încurajaţi chiar legătura fată-mamă, deschis, chiar dacă nu vă convine. Cu siguranţă, nu va mai fi interesant pentru ea, mai ales dacă e aşa cum spuneţi, că femeia are probleme. Dacă o vorbiţi de rău pe mama ei şi îi interziceţi relaţia, veţi deveni inamicul public nr. 1 şi vă mai şi treziţi fără fată.Cu plângeri la autorităţi nu rezolvaţi nimic, dimpotrivă.
Imi este greu sa am tact. Asta vedeti in telenovele si alte filme siropoase.
Momentan, singura solutie care am gasit-o este sa vorbesc cu persoana respectiva si cu fata si cu tatal. I-am pus pe toti fata in fata. Le-am cerut sa lase fata sa ia bacalaureatul (da, platesc iar meditatii din cauza asta) si daca mai suspectez o singura legatura intre ele fara stirea tatalui atunci recurg la plangeri penale.
Si i-am atras atentia fetei sa nu mai vad medii sub 7.
Dupa ce ia bacalaureatul poate sa faca ce vrea.
Ma stie destul de "nebuna" ca sa ma tin de cuvant.
Si nu ma intereseaza ca fata sa ma iubeasca sau sa recunoasca ce am facut pentru ea. E o pretentie ireala luata tot din filme, din punctul meu de vedere. Tot ce vreau este ca fata sa fie independenta si sa se descurce singura. Iar pentru asta eu consider ca se reuseste numai cu scoala.
Eu zic ca am incheiat aici subiectul.
Multumesc pentru raspunsuri.