avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj juridic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj juridic

Care sunt probele administrate de un parat in situatia stabilirii cotei de contributie de 20% la dobandirea bunurilor comune? Precizez ca paratul a fost de acord, din motive subiective, cu respectiva cota.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:47, 21 August 2015
oare ce vreti sa spuneti ? daca paratul nu a cerut nimic prin reconventionala, nu are de administrat vreo proba ca nu are nimic de dovedit.
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2015
gi-jane2, moderator
Cu exceptia salariului probatoriu pentru contributia in timpul casatoriei, nu exista alte dovezi ale paratului. Partea adversa cere ambele bunuri, respectiv casa si masina, invocand faptul ca a avut un salariu mai mare comparativ cu al paratului. Le poate castiga in temeiul acestui fapt?
Nu chiar, salariul e bum comun al soților pe perioada căsătoriei.
Instanta ar putea dispune in favoarea celui cu un venit mai mare, avand in vedere ca deschizatorul actiunii juridice de partaj-sotul- solicita ambele bunuri comune-casa si masina?
daca vreti sa povestiti un pic de la inceput si apoi sa puneti intrebari.. ar fi util pt dvs ca sa nu vb pe langa.
cel ce a cerut cine e si ce a cerut exact ?

Alte discuții în legătură

Partaj Nina1 Nina1 Buna.Cota parte intr-un proces de partaj poate fi 80%-20% daca ambele parti au contribuit in mod egal la dobandirea bunurilor comune mobile si imobile?Nici una ... (vezi toată discuția)
Divort nabucodonosor112 nabucodonosor112 vreau sa stiu care ar fi solutia data de instanta intr-un caz cu urmatoarele date : casatorie de 20 ani -doi copii 12 si 18 ani -bunuri comune ; un ... (vezi toată discuția)
Decizie tribunal-partaj bunuri comune raluca32 raluca32 Am mai prezentat aici intrebari legate de procesul meu de partaj bunuri comune proces castigat la fond de mine pe probe concludente si drepte, proces care a ... (vezi toată discuția)