Spuneti-mi va rog rolul certificatului de inmatriculare auto? Daca certificatul de inmatriculare este radiat conform
Legii nr. 432/2006 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 189/2005 pentru stabilirea unor măsuri privind vehiculele rutiere înmatriculate
Art. 5. - (1) In termen de 30 de zile de la radierea unui operator economic sau a altei persoane juridice din evidentele Oficiului National al Registrului Comertului, daca detine vehicule inscrise in circulatie, certificatele de inmatriculare ale acestora se radiaza de drept in conditiile legii.
SE RADIAZA SI AUTOVEHICULUL? Am fost depistat de politisti circuland cu un autovehicul ce figura inscris pe o societate comerciala radiata. Fapta de a nu inscrie noul autovehicul este contraventie, dar daca am circulat cu un autovehicul cu certificatul de inmatriculare radiat este infractiune?
Nea politaiu a aflat din baza proprie de date ca masina apartine unei societati radiate...
respectiv ,certificatul de inmatriculare este radiat de catre Oficiului National al Registrului Comertului
Adica politia are acces la baza de date a ONRC? Interesant, adica wow!
Banuiesc ca va referiti la certificatul de inmatriculare al firmei si nu al masinii.
Indiferent de unde a aflat nenea politzaiu ca firma este radiata, politia avea obligatia sa instiinteze proprietarul vehiculului despre radierea masinii din circulatie.
Daca are obligatia sa instiinteze organul fiscal nu vad de ce sa nu instiinteze si proprietarul!
În cadrul unui dosar penal unde se cerceta infracțiunea de evaziune poliția a luat la cunoștință de la ONRC că SRL-ul este radiat. Poliția a înștiințat S.P.C.R.P.C.Înmatriculări cât și noua societate comercială ce beneficia de activele mobile (autovehiculul în cauză) ale fostei firme. Noua societate comercială a dat auto spre folosință utilizatorului (fără ca el să cunoască situația juridică) care a fost oprit în trafic de către poliție, întocmindu-se un DP. Da, răspunsurile d-voastră mi-au fost foarte utile, pentru înțelegerea acestei probleme complicate. Vă mulțumesc.
Daca utilizatorul nu a cunoscut situatia juridica a vehiculului atunci se poate considera ca acesta are circumstante atenuante si poate scapa de amenda penala si se poate alege eventual cu o suspendare a permisului ptr 90 de zile.
Acum depinde si sub ce forma a fost dat vehiculul spre utilizare, cu contract de comodat sau fara. In orice caz, in opinia mea vinovat poate fi considerata societatea care a dat vehiculul spre utilizare fara instiintarea utilizatorului despre situatia masinii.