avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna RCA la societate de asigurari aflata in ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna RCA la societate de asigurari aflata in insolventa

Am fost accedentat de catre o persoana care are RCA la o firma de asigurari aflata in insolventa de ceva vreme si, recent, au aparut in presa stiri despre posibilul faliment al acesteia.
Am primit hartia de constatare de la firma de asigurari si urmeaza sa merg la un service cu ea ca sa imi repar masina, dar ce se intampla daca firma intra in faliment inainte sa plateasca dauna ?

O posibila varianta rapida (5 zile) ar fi sa aleg sa-mi repar masina "in regie proprie", adica sa primesc in mana suma de bani evaluata de catre firma de asigurari (din care se scade 24%). Nu as vrea sa aleg aceasta optiune pentru ca suma ce as primi-o este de 5000 RON iar service-ul de la reprezentata mi-a calculat un deviz de 12000 RON, iar diferenta ar trebui sa o suport eu.
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 18:24, 26 August 2015
Desigur ca puteti repara masina unde doriti dumneavoastra si depuneti devizul, factura si chitanta (copie dupa aceasta) la sediul asiguratorului pentru a va recupera plata. Conform legii asiguratorul trebuie sa va plateasca in 15 zile de la data la care s-au depus ultimele documente.
Pentru Laleaua-Neagra Consultant asigurari ??
Este vorba de Norma ASF 23/2014
Articolul 40
(1) În cazul în care, pentru recuperarea pagubei materiale, persoana păgubită se adresează asigurătorului său de bunuri,...
Deci nu e vorba de CASCO ci de o asigurare facultativa de bunuri, daca are pagubitul asa ceva.
Ultima modificare: Marți, 25 August 2015
ludo, utilizator
Stimate Iudo, aici se vorbeste de polite RCA nu de o asigurare facultativa de bunuri..Vedeti ce spune art 26 din norma 23/ 2014 .Oamenii au nevoie de pareri avizate si noi ne dam cu presupusu`

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentanta auto refuza sa imi repare masina noua robert.bogos robert.bogos Buna ziua ! Am avut recent un accident minor cu o masina noua Dacia. Nu a fost vina mea, deci urmeaza sa imi repar masina prin asigurarea RCA a celui care m-a ... (vezi toată discuția)
Accident cu tir bulgar nico_ar nico_ar Buna ziua ,in data de 2 august anul curent am fost acrosat de un tir inmatriculat in Bu lgaria am chemat politia care a facut proces verbal .Politia a ... (vezi toată discuția)
Am suferit un accident autox-( alek_s alek_s nu stiu pasii ce trebuie urmati in calitate de pagubit am incercat sa citesc ordin csa20 din 2008 dar nu inteleg bine fiecare act cand trebe facut si nu as ... (vezi toată discuția)