avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Instructaj femeie de serviciu
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Instructaj femeie de serviciu

Suntem o asoc de proprietari si avem angajata o f. serv cu 8 ore si adm cu c.i.m. 2 ore. Am inteles ca ptr admin nu trebuie fisa ssm ptr ca are c.i.m t. dar ptr f serv am facut fisa ,fiind instruita initial de un inspector autorizat de la o firma oarecare. Acum avem mai multe dileme: cu ce documente facem instructajul periodic, la ce perioada si cine face aceast instructaj. Solicitam aceasta ptr ca suntem o mica asoc si nu ne permitem sa platim un inspector. Va multumim.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:47, 14 Octombrie 2018
Bună ziua,

Dumneavoastră pe cine certați? Nu de alta, dar consultanții care au răspuns în subiect nu au participat la elaborarea legilor din domeniu, și nici nu le-au votat în calitate de parlamentari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


asocpp49sc2 a scris:


In concluzie mi-as permite un sfat si anume: mi se pare ca cititorul de norme care percepe taxe este echivalentul celui care primeste ajutoar social si care vine sa il ridice de la primarie cu BMW-ul. Ati inventat tot felul de functionarasi inutili, majoritatea agramati care capuseaza o data bugetul de stat si a doua oara pe cei care alimenteaza acest buget. Nu ati gasi mai oportun decat cititul sa mergeti la munca campului si sa nu mai aveti impresia ca toti ceilalti sunt niste prosti iar voi aia fara de care nu putem respira?, tara asta are peste 2.000.000 de ha nelucrate, ar fi un ajutor nesperat pe care il dati societatii care v-a suportat pana acum.
va multumesc


Se vede ca habar nu aveti despre ce vorbiti. De curiozitate cititi intai legea, veti constata in primul rand ca nu mai exista norme pe care sa le citeasca "cititor de norme". Apoi veti constata ca legea nu obliga pe nimeni sa apeleze la un serviciu extern de prevenire si protectie ("cititor de norme") ca ofera mai multe posibilitati pentru a organiza desfasurarea activitatilor din domeniul securitatii si sanatatii in munca printre care si asumarea desfasurarii acestor activitati de catre presedintele asociatiei. Ca sa nu mai zic ca "cititorii de norme" sunt societati private specializate in prestarea de servicii externe de prevenire şi protecţie care asigura, pe baza de contract de prestari servicii desfasurarea activitaţilor de prevenire şi protecţie în domeniu SSM.
Daca ati fi avut curiozitatea sa cititi un pic legislatia ati fi aflat ca instruirea lucratorilor este numai una dintre activitatile care se desfasoara in domeniul securitatii si sanatatii in munca, ele fiind vreo 33 la numar. Se incepe cu identificarea si evaluarea riscurilor apoi in baza acestor riscuri se intocmeste un plan de prevenire si protectie si se elaboreaza instrucţiuni proprii pentru activitatea desfasurata functie de riscurile identificate si evaluate. Dupa ce s-au intocmit instructiunile proprii (normele cum le ziceti dumneavostra in fostul limbaj socialist) se poate trece la instruirea lucratorilor in cele trei faze de instruire, introductiv generala, la locul de munca si periodica urmata de toate celelalte activitati ce tr desfasurate. Nu in ultimul rand conducatorul unitatii (presedintele asociatiei de proprietari in cazul nostru) tr sa urmareasca efectuarea controlului medical prin medic de medicina muncii atat la angajare cat si periodic, anual.
Si daca toate acestea vi se par doar teorie inutila aflati ca stiu un caz in care o ingrijitoare cladiri a cazut printre scari, a murit fara ca pentru ea presedintele asociatiei care o angajase sa poata face dovada efectuarii instruirii si a controlului medical ceea ce a dus la condamnarea penala a acestuia pentru neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca de catre persoana care avea indatorirea de a lua aceste masuri.

Asa ca inainte de a va permite sa dati sfaturi cititi, pentru ca cititul nu a omorat pe nimeni.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@asocpp49sc2
Sper ca ati retinut concluzia mesajelor colegilor - faptul ca cine v-a obligat sa incheiati un contract de prestari serviciu (chiar ati incheiat ?!) v-a tras teapa (incerc sa ma exprim in sensul cuvintelor dvs. de "multumire" utilizate in mesaj).
Daca chiar doreati sa aflati cum sta treaba cu ssm intr-o asociatie de proprietari, trebuie sa va faceti timp macar sa cititi cu atentie ce s-a scris in aceasta discutie (apropo - trebuia sa deschideti o discutie noua, nu sa postati intr-o discutie veche si sa ne obligati sa recitim si ce am scris in urma cu 3 ani - o pierdere de timp - pentru ca in raspunsul nostru la problema dvs. sa nu batem campii).
Daca tot facem benevol efortul de a raspunde documentat la discutii, adica in ideea de a ajuta pe cei care au nevoie de stiinta noastra, "meritam" sa fim certati de cei carora nu le place ce/ cum scriem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norme de protectia muncii si psi - instruire angajati angelica36 angelica36 buna ziua. care este documentatia necesara la dosar pentru protectia muncii si psi? sunt intr-un complex comercial deci cum se face in acest caz ... (vezi toată discuția)
Instrucțiuni periodice ssm GabsStoica GabsStoica Bună ziua, Lucrez într-o instituție publică și sunt la început de drum ca și inspector pe SSM. Cred că îmi va lua mult timp să invăț ținând cont ... (vezi toată discuția)
Servicii ssm si psi Tatu M Tatu M Buna ziua, avem in institutie serviciu extern de SSM si PSI si va rog sa ma lamuriti in legatura cu semnaturile de pe Fisele individuale de instruire SSM si ... (vezi toată discuția)