buna ziua,
Doresc sa stiu ce se intampla in cazul in care un organ de cercetare penala refuza im mod sistematic sa numeasca Expert Grafolog, in vederea stabilirii autenticitatii unor documente contrafacute?
Mentionez ca s-au facut cereri in sensul art.172 pct.2 si pct. 8 din aceeasi lege, fara niciun raspuns favorabil. Numai....abureala...
Mai spun, ca plangerea penala se plimba de la Politie la Procuratura de 1 an fara un deznodamant favorabil mie, adica o expertiza care sa dovedeasca autenticitatea documentelol in cauza.
totusi...:)
La introducerea contestatiei
Art.488 la pct.3 zice asa :
a) după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale;
b) după cel puţin un an de la trimiterea în judecată, pentru cauzele aflate în cursul judecăţii în primă instanţă;
c) după cel puţin 6 luni de la sesizarea instanţei cu o cale de atac, pentru cauzele aflate în căile de atac ordinare sau extraordinare.
Ei...
Acestea din urma la mine nu s-au intamplat. Nu s-a inceput urmarirea penala, nu s-a ajuns in instanta...samd.. Nu s-a facut nimic. Nimic. Un cartof fierbinte de care nu stiu cum sa scape - mai vin si eu cu cereri peste cereri memorii mofturi si figuri. Treneaza - din sept. 2014 - intre a fi sau a nu fi urmarire penala..
Daca ma agat de pct.1 din articol, ma trimite la pct.3. ma trezesc si cu cine stie ce amenda ca l-am deranjat pe Mahatma..:)
In paralel cu acest dosar, pe rolul judecatoriei mai este unul civil la care ma judec deocamdata pe exceptii in aceeasi cauza. Sa ridic acolo problema cand ajung la fond?
Asta inseamna - cred- sa-l inscriu in fals si sa se opreasca civilul. Ceeace nu vreau..Vreau sa corborez faptele din penal cu Expertiza Judiciara cu probatoriu de la fond.
-Eh..nu m-am exprimat eu tehnic, dar cred ca se intelege cam ce vreau sa fac.
După părerea mea vă pierdeți timpul și energia apelând la organele de urmărire penală în acest caz.
Aveți o poblemă de drept civil, referitoare la modalitatea de dobândire a unei proprietăți.
Varianta cea mai simplă este să învestiți instanța civilă cu o acțiune prin care să solicitați anularea acelui contract, iar în cazul procesului civil veți putea pune în discuție autenticitatea acelor acte, în fața unui judecător.
Poliția, pe bună dreptate nu intervine în cazul în care se contestă acte civile.
Expertiza tehnica auto
ujiman
Accident rutier cu victime.
M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala.
A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)