avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort avantaje
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort avantaje

Buna ziua,as avea o intrebare:intr-un eventual proces de divort ar fi mai avantajat cel care depune primul actiunea sau nu are nici o relevanta? Sa astepte sa faca celalalt primul pas?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirelba , utilizator 10:46, 1 Septembrie 2015
Ca sa intelegeti mai bine, sa luam exemplul clasic strict la capatul de cerere privind divortul.
Reclamantul solicita prin cererea principala desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a paratei.
Parata se apara prin intampinare si arata ca nu ea este vinovata de destramarea relatiilor de familie si motiveaza de ce, motiv pentru care la randul ei formuleaza cerere reconventionala pe calea careia solicita la randul ei desfacerea casatoriei insa din culpa exclusiva a reclamantului.
In aceasta situatie fiecare dintre cele 2 parti reclamantul si parata, vor avea calitate dubla atat de parat cat si de reclamant, pe cele 2 cereri.
In urma administrarii probelor instanta poate sa dispuna desfacerea casatoriei din culpa uneia dintre parti ( parat sau reclamant dupa caz), sau poate sa dispuna desfacerea casatoriei din culpa comuna a partilor.
Revenind la intrebarea dvs. initiala nu se poate spune ca exista vreun avantaj daca unul sau altul dintre cei doi soti depune actiunea de divort, pentru ca iata, la randul lui paratul/parata poate si el/ea sa formuleaza cerere reconventionala.


Multumesc frumos pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj mancipri mancipri speta . sotia introduce actiune de divort . cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului ( consum excesiv de alcool , agresiv ). nu cere partajul . ... (vezi toată discuția)
Divort mihali mihali Buna ziua, Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare: 1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in ... (vezi toată discuția)