Buna ziua .Am o intrebare privind o societate comerciala.Sotia lucreaza la o firma cu patron strain . As vrea sa stiu unde se poate face o reclamatie in legatura cu unele nereguli care se petrec in firma , vizavi de angajati . ( Ex. In luna Martie anul acesta 2015 mai multe angajate au lucrat 5 zile suplimentare ,de sambata si o duminica , care nu sunt platite nici azi , sunt obligate angajatele sa vina in program de noapte , si de multe ori sunt doar 2 ,3 angajate intr o hala mare ,fara paza , fabrica fiind intr o curte mai ascunsa vederii .Ieri noapte cand s au dus la servici imediat la 10 minute s a stricat alimentarea electrica a fabricii si cu toate telefoanele la sefa de personal si directorul fabricii au primit ordin sa ramana in fabrica pe noapte ,5 femei singure ,fara curent si paza ,si cu o usa laterala la o magazie care nu se poate inchide . Dimineata la ora 3 s a chemat firma de paza si a inchis fabrica , iar a doua zi colegele ar fi spus ca directorul ameninta ca le da afara pentru ca nu au stat sa pazeasca fabrica ,repet erau doar 5 femei singure .Si mai sunt nereguli ......dar asa pe scurt .va rog dati mi o indrumare .
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.