avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incetare CM pe perioada CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incetare CM pe perioada CIC

Buna ziua!

Momentan ma aflu in CIC pe perioada de 2 ani (pana la finalul anului 2016).
Am vb cu angajatorul si datorita unor modificari as vrea sa accept o oferta de incetare contract de munca (sunt pe per nedeterminata) cu acordul partilor incepand cu 31.12.2015 si cu plata unor salarii compensatorii.
Colega de la HR mi-a spus ca acest lucru nu imi va afecta in nici un fel CIC si indemnizatia imi va merge mai departe pana se fac cei doi ani.
Va rog frumos sa imi spuneti daca intr-adevar se poate acest lucru - desfacere CM cu plata salarii compensatorii fara a-mi afecta CIC?
Multumesc anticipat!
Corina Iosivoni
Cel mai recent răspuns: Florina-Corina , utilizator 15:09, 19 Ianuarie 2016
Potrivit art. 16(3) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, plata indemnizatiei nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita primeste diverse sume in baza legii, a contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu.
Buna ziua!

Cu toate ca am facut cererea de revenire cu data de 31.12.2015 pentru a mi se putea suspenda contractul de munca cu acordul partilor, am primit de la AJPS instiintare ca imi suspenda indemnizatia incepand cu 01.01.2016.
Din cat am vazut din decizie ei au inteles ca eu am revenit la serviciu propriu-zis.

In acest conditii pot sa contest decizia? avand in vedere ca eu nu am revenit la serviciu ci mi s-a suspendat contractul de munca....

Multumesc!
Duceti la AJPIS decizia de incetarea contractului individual de munca (CIM) cu aceeasi data cu care ati reluat activitatea si veti primi, in continuate, indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).
Am fost si am depus contestatie si am atasat si decizia de incetare CM cu 31.12.2015.
Asptept raspuns acum

Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare salarii compensatorii emilia19p emilia19p Buna! am lucrat la Posta Romana si recent am fost disponibilizata primind o decizie prin care imi vor fi date salarii compensatorii.... de atunci se tot aud ... (vezi toată discuția)
Impozitare salarii compensatorii hajnyci hajnyci Buna ziua! Mi se va desfiinta postul si voi primi salarii compensatorii brute (asa scrie in act adtional). Se platesc si pentru aceste salarii contributiile ... (vezi toată discuția)
Somer-concediere colectiva-am primit platile compensatorii IOANGILEA IOANGILEA Buna seara. Am si eu o intrebare: sunt somer prin concediere colectiva, am primit platile compensatorii, si din platile compensatorii mi s-au retinut bani ... (vezi toată discuția)