avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozitare dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozitare dividende

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu informatii privind impozitul pe dividende pentru anul 2015, dar si pentru anul 2016.Am citit in legatura cu acest lucru , dar la un moment dat nu mai stiu ce informatii sunt viabile si care nu. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: emaio , utilizator 12:02, 10 Septembrie 2015
In 2015 si 2016 impozitul pe dividende este 16% iar de la 1 ianuarie 2017 va fi 5%.
Multumesc pentru raspuns. Mai am o nelamurire legata tot de acest aspect:daca se vor plati contributii de sanatate pe langa impozitul de dividende in cazul in care persoana care beneficiaza de aceste dividende este pensionara. Multumesc anticipat.
Da, 5,5% aplicat va venitul sub forma de dividende platit si de pensionari.
Multumesc inca o data pentru raspuns. Acest CASS se va aplica odata cu aplicarea cotei de 5% la impozitul pe dividende?
Nu, pentru venitul incasat de persoana fizica de la 1 ianuarie 2016.

Alte discuții în legătură

Impozit pe dividende si cass din 1 ianuarie 2016 si 1 ianuarie 2017 vasilemb vasilemb Conform noului cod fiscal: Art 43(2) si Art. 97 (7) Incepand cu data de 1 ianuarie 2016, impozitul pe DIVIDENDE este 16% Art 43 (6) si Art. 97 (9) ... (vezi toată discuția)
Dividende- asociat pensionar cristeaoana cristeaoana Buna ziua, Daca sunt asociat unic societate si vreau sa iau dividende pe anul 2016, ce taxe trebuie sa platesc, impozit si cass? (vezi toată discuția)
Cass la dividende 2016 Ionela-Green Ionela-Green Buna ziua, Pentru dividendele repartizate in anul 2016 si platite in anul 2017 se plateste si cass-ul de 5,5%? Multumesc. O zi frumoasa! (vezi toată discuția)