avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As vrea sa stiu daca... (pasaport si iesire din tara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As vrea sa stiu daca... (pasaport si iesire din tara minor)

Buna seara,ma numesc Bianca si as dori daca se poate un raspuns de la cineva in cunostiinta de cauza.Sunt divortata si am un copil de 7 ani,in urma divortului mi-am decazut fostul sot din drepturile parintesti,astfel incat nu are nici un drept asupra copilului....ceea ce ma intereseaza este ca in octombrie vreau sa plec in anglia cu el o saptmana in concediu si sunt curioasa daca in momentul in care ii fac pasaport sau in aeroport voi avea probleme ca nu are semnatura tatalui sau ca nu il pot scoate din tara fara semnatura lui....
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 12:08, 13 Septembrie 2015
va rog, nu mai apasati pe butonul " citeaza", ci pe " raspunde'.

deci asa ati cerut ca nu decidea instanta din senin.
Va trebui sa ii schimbati certificatul copilului, nu e chestie de bani. Fara sa ii schimbati numele nu aveti cum sa ii faceti pasaport.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
Da,m-am gandit ca minorul purtand inca numele tatalui nu va putea iesi din tara.Acum,intrebarea mea este...unde sa ma duc pentru a schimba numele copilului,ce trebuie sa fac pentru inceput???
Nu aveți cum sa ii faceți pașaport, iar fara pașaport nu iese din tara.
La starea civila mergeți pt certificat cu hotărârea legalizată, certificatul de naștere al copilului, buletinul dvs.
Am inteles,va multumesc pentru informatii si pentru timpul acordat.
inseamna ca nu este el tatal copilului. Mergeti la starea civila, nu va costa decat 2 lei, taxa de timbru.Actele necesare sunt cele scrise mai sus de gi-jane2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua..exista vreo soluție de a schimba numele de familie ... Melania17 Melania17 Buna ziua..exista vreo soluție de a schimba numele de familie al copilului meu care este al fostului concubin cu numele mamei de familie? Nu ma interesează ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu minorul dupa divort Raluca Sion-Rusu Raluca Sion-Rusu Buna ziua! Am intampinat o problema de curand. Situatia este urmatoarea: am divortat in anul 2010. In urma divortului, minorul mi-a fost incredint conform ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda? CiubotaruAna CiubotaruAna Buna ziua,am un copil in varsta de 5 ani,care poarta numele tatalui,pentru ca l-a recunoscut.Nu am fost casatoriti,si nu il intereseaza de copil,sunt ... (vezi toată discuția)