In iunie , in AG(reconvocata, din lipsa de cvorum, la reconvocare s-au prezentat 10 proprietari din 44) , s-a ales conducere noua -Presedininte, Com Ex, si Administrator. Toate bune si frumoase", la CEC ni s-a spus ca trebuie hotarare judecatoresca pentru ca sa schimbam semnaturile de pe cont, desi noua Presedinte s-a dus cu caietul de procese verbale in care era mentionat cine are noile semnaturi ale conducerii.
Deci , noua Presedinta se duce la Judecatoria S2 si depune pentru schimbare/modificare statut AP, caci in statut este mentionata conducerea. Cererea este respinsa de Judecatorie cum ca nu se poate schimba statutul cu mai putin din 2/3 semnaturi proprietari, si cum ca mentionari si adaugiri la statut (conducere noua este o mentiune? o adaugire? ) se inregistreaza la judecatorie fara alte formalitati.
Trebuiesc multe!
Mergeti la judecatorul delegat si o sa gasiti, cel mai probabil, afisat pe usa o lista cu intreaga documentatie pe care trebuie sa o prezentati in trei dosare mari si unul mai mic.
Da, trebue adunare generala. Trebuie si tabele anexate. Trebuiesc actele de proprietate ale proprietarilor in copie, statutul nou, acordul de asociere, declatie notariala a presedintelui s.a.m.d.
Da, trebuie adunare generala. Trebuie si tabele anexate. Trebuiesc actele de proprietate ale proprietarilor în copie, statutul nou, acordul de asociere, declarație notarială a președintelui s.a.m.d.
Ca să nu mai deschid alt topic, vreau să știu dacă tot ceea ce ați specificat în această frază e valabil şi pentru cazul în care trebuie să se schimbe sediul A.P., cu ștampila aferentă (+ statutul).
Menţionez că noul sediu este încă provizoriu, de 4 ani (s-a construit puţin cam ... ilegal), iar cei de la Cadastru nu pot intabula acel sediu, mai ales că e şi construit într-un pasaj pietonal (gang), care era de 50 ani catalogat ca drum de circulaţie publică.
Să înţeleg că dacă schimbi un sediu, eşti obligat să faci Adunare Generală, la care doar dacă votează 2/3 din totalul de 460 de membri (adică să voteze 308 membri !) e statutară.
Astfel, ştiind şi faptul că la Adunările Generale dacă vin 30 de proprietari e mult, se pare că-şi iau adio conducătorii Asociației de la schimbarea statutului conform legilor, pentru a figura la noua adresă (ştampila e încă pe vechea adresă şi după 4 ani de la construirea acelui sediu de 50 mp (!!!), ceea ce pare puţin cam ilegal).
In statutul asociatiei este consemnata adresa sediului asociatiei dumneavoastra asa cum sunt multe alte date acolo. Pentru a schimba adresa sediului (sau orice altceva din statut) trebuie sa intocmiti un nou statut care sa cuprinda modificarea sau modificarile.
Asa cum prevede legislatia modificarea statutului se face cu votul a cel putin 2/3 dintre proprietari.
Pentru asta convocati adunarea generala, reconvocati si luati hotararea consemnand in procesul verbal ca ati hotarat modificarile respective. Anexati acestui proces verbal un tabel cu numele, datele si semnaturile din care sa rezulte ca au fost de acord cu modificarea, cu noul statut, peste 2/3 dintre proprietari. Adica sa semneze pe acel tabel peste 2/3 chiar daca nu au participat la adunarea generala dar vor sa schimbe statutul.
Stampila nu mai are importanta acum. Sigur ca daca vreti o sa va faceti apoi alta stampila cu numele asociatiei (daca-l schimbati), localitatea si CIF. Nu vad de ce sa aveti pe stampila adresa sediului asociatiei sau alte date. Simplu: "Asociatia de proprietari Crizantema. Bucuresti. CIF 2990042". Atat!
Dacă e aşa, preşedintele nu poate să strângă atâtea semnături, e aproape imposibil să adune 306 semnături, mai ales că mulţi proprietari sunt plecaţi din localitate, chiar din ţară de foarte mulţi ani, iar la Adunări Generale dacă vin 30 e foarte bine. Mai ales că sunt mulţi pensionari, fiind blocuri vechi, din 1964.
În cazul ăsta, poate să se meargă la infinit cu ne-schimbarea sediului şi implicit, statutul ?
Ce s-ar putea întâmpla, mai ales că acel nou sediu al A.P. nu e clar (nu se ştie exact proprietarul terenului, şi nici nu s-au împroprietărit "blocatarii" în Cotă Parte Indiviză, dacă ar fi totul legal). Cadastrul nu intabulează construcţiile provizorii, aşa cum e şi acum acel sediu dubios.
Poate de-asta au stat atâta şi n-au putut nici să tragă curent timp de 3 ani...
În concluzie, este ilegal să stai aşa, ca Asociaţie, fără sediu nou consemnat şi fără un nou Statut ? Nu ştiu nici dacă mai există vechiul Statut.
Cum sa procedam?
kuriaky
La adunarea generala reconvocata a membrilor asociatiei de locatari, am dorit demiterea actualului presedinte al asociatiei. Acesta nu vrea sa demisioneze ... (vezi toată discuția)