avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire domiciliu minori in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire domiciliu minori in strainatate

Buna ziua, sunt mama a 3 baieti de 7,8 si 9 ani. Am divortat amiabil de tatal lor acum 4 ani, autoritate parinteasca comuna, domiciliu la mine in Romania.

El lucreaza in Germania de 6 ani, timp in care eu m-am ocupat singura de copii. In urma divortului ne trimite o pensie lunara de 1600 ron si vine in vacante sa ia copiii la domiciliul lui din Romania.

Actual, nu mai este multumit de cum cresc eu copiii, sustine ca nu-i imbrac bine, fara sa inteleaga ca cei 1600 Ron care ii trimite nu sunt suficienti si astfel copiii sunt imbracati mai saracacios.

El sustine ca eu nu am ce sa le ofer copiilor pentru ca eu nu lucrez si ca baietii fiind acum mari trebuie sa stea la tata. El este recasatorit si impreuna cu actuala sotie vrea sa deschida proces de stabilire domiciliu minori la el si la sotia lui in Germania.

Exista sanse ca tatal sa castige procesul, iar eu sa-mi pierd copiii?

Va multumesc pt raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 22:36, 20 Septembrie 2015
3maria3 a scris:

De ce nu credeti ca pot primi pensie mai mare de 1600 RON?

Din lege eu inteleg ca este dreptul copiilor sa beneficieze de 50% din salarul tatalui...adica 1000 de euro in situatia noastra.

pt ca e contributie suficienta pt 3 copii, macar sa contribuie si celalalt parinte cu atat, iar in lege scrie pana la 1/2 din salariu.

Oricum , pt a se mari, trebuie sa cereti si ramane la aprecierea instantei.

Nu cred ca o sa primiti pensia de 1000 de euro pentru ca evident acesti bani ar fi si pentru intretinerea dumneavoastra nu doar pentru intretinerea copiilor. Un copil de 9 ani se intretine cu mai putin de 333 euro pe luna. Daca din suma rezonabila scazi si cu cat ar trebui sa participe celalalt parinte ajungeti la suma pe care o primiti deja.
In plus, pentru a cere pensie alimentara mai mare va trebui sa demonstrati ca nevoile copiilor au crescut, ceea ce nu e adevarat, nevoile copiilor nu au crescut, lipsurile lor sunt din cauza faptului ca doar un parinte ii sustine financiar . Ceea ce va fi foarte usor tatalui sa demonstreze.
De ce nu luati in calcul varianta ca cei mici sa locuiasca cu tatal lor? Limba se poate invata si este evident ca viata lor nu va mai fi cu lipsuri, cum este in momentul asta alaturi de dumneavoastra, indiferent de bunele intentii.
Ar mai fi varianta sa trimiteti copii la tata in lunile de vacanta pentru a va putea lua un servici acum. Poate tatal ar fi mai fericit sa aiba copii langa el mai des iar pe dumneavoastra va va ajuta sa fiti cat mai curand independenta financiar, sa nu mai stati sa asteptati bani de la frate.
Eu o sa cer in momentul in care o sa vad numele firmei de pe contractul sau care il depune la dosar.

Iar 1600 RON nu consider ca este suficient pentru a intretine 3 copii.

Imi iubesc copiii si nu vreau ca acestia sa stea departe de mine, mai ales in strainatate. Copiii trebuie sa stea la mama, asta fiind o lege nescrisa.

Nu vreau sa ii las in vacante acolo, sunt prea mici, daca ii las o sa poata deschide procese pe acolo si o sa-mi fie si mai greu sa ii recuperez.
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2015
3maria3, utilizator
Doamna Martonze, cred ca stiti mai bine decat mine ca nu castiga procesele cei care au dreptate ci cei care au noroc si tupeul mai mare.
In momentul de fata din ce am vazut eu, instantele apreciaza ca alta tara ofera conditii mai bune minorilor. Iar daca parintele are un servici ok acolo, copilul poate fi considerat ca in drum spre tara respectiva.
Este doar o parere personala:)

Pai 1600 de lei nu sunt suficienti pentru a intretine 3 copii, aveti mare dreptate, din cauza asta amandoi parintii trebuie sa contribuie la bunastarea copiilor...iar dumneavoastra nu contribuiti. Instanta nu o sa amendeze tatal pentru o obligatie de care dumneavoastra nu va achitati. Nu o sa mareasca pensia alimentara pentru ca dumneavoastra nu lucrati.
Nu vreti sa intelegeti, legal singura care nu se achita de obligatiile fata de copii sunteti dumneavoastra. Dumneavoastra cititi legea acolo unde va convine, insa o ignorati complet acolo unde e vorba de obligatiile dumneavoastra si partea de care dumneavoastra trebuie sa va achitati.
1000 de euro sunt un vis frumos, dar sanele sa-i obtineti sunt mici si tin mai mult de starea in care s-a trezit judecatorul in dimineata respectiva, pentru ca de corect ca sa-i primiti nu este.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara cerere de marire emiliocoresi emiliocoresi Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1.In cazul cererii d emarire a pensiei alimentare se ia in consideratie ca salariu este ... (vezi toată discuția)
Daca eu cu sotul locuim in germania si suntem in divort care se desfasoara in romania ... Loredanalina Loredanalina Buna ziua...am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta...Daca eu cu sotul locuim in Germania si suntem in divort care se desfasoara in Romania(amandoi lucrand ... (vezi toată discuția)