avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire domiciliu minori in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire domiciliu minori in strainatate

Buna ziua, sunt mama a 3 baieti de 7,8 si 9 ani. Am divortat amiabil de tatal lor acum 4 ani, autoritate parinteasca comuna, domiciliu la mine in Romania.

El lucreaza in Germania de 6 ani, timp in care eu m-am ocupat singura de copii. In urma divortului ne trimite o pensie lunara de 1600 ron si vine in vacante sa ia copiii la domiciliul lui din Romania.

Actual, nu mai este multumit de cum cresc eu copiii, sustine ca nu-i imbrac bine, fara sa inteleaga ca cei 1600 Ron care ii trimite nu sunt suficienti si astfel copiii sunt imbracati mai saracacios.

El sustine ca eu nu am ce sa le ofer copiilor pentru ca eu nu lucrez si ca baietii fiind acum mari trebuie sa stea la tata. El este recasatorit si impreuna cu actuala sotie vrea sa deschida proces de stabilire domiciliu minori la el si la sotia lui in Germania.

Exista sanse ca tatal sa castige procesul, iar eu sa-mi pierd copiii?

Va multumesc pt raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 22:36, 20 Septembrie 2015
Faptul că mama nu obține nici un venit din muncă și se bazează doar pe pensia copiilor este o mare problemă. Ce se va întâmpla dacă tatăl va fi în imposibilitate de muncă vreo 2, 3 luni? Astfel de întrebări poate să și le pună și instanța de judecată.
@3maria3 " insa din cunostintele mele nici o lege nu obliga o mama care are 3 copii in grija sa lucreze ".
Dar nimeni nu va obliga sa munciti doamna, indiferent cati copii ati avea... La fel cum nici fostul sot nu are obligatia sa va intretina.Pensia alimentara o primiti pentru intretinerea copiilor, nu si a dvs.Motivatia dvs. pe care am boldat-o, in fata instantei va produce ilaritate. Stiu, 1000 de euro sunt totusi o suma care v-ar asigura linistea si cred ca este singurul motiv pentru care cu atat inversunare staruiti. Atat de mult va iubiti copiii, incat va intretineti din banii copiilor ? Pe perioada celor doua luni, vara-iarna, cand tatal ia copiii la el acasa( in Romania). dvs. cati bani ii dati? Si daca au mii de euro, au pentru ca muncesc pentru ei, nu ca sa-i imparta cu dvs.Mai luati in seama ca si medalia are doua fete.Daca acum va bucurati de pensie in bani, s-ar putea s-o primiti in natura. Mai ganditi-va, stiti vorba aceea
" nemultumitului i se ia darul ".
3maria3 a scris:

In schimb exista o lege care ar obliga tatal copiilor la 50% din venitul sau, deci 1000 euro in cazul nostru. Chair daca unii considera ca nu e corect ca minorii sa beneficieze de acesti bani, legea de 50% din salarul sau tot ar trebui aplicata, nu?


Nu există o asemenea lege. Ați înțeles greșit.

Încercați să mai citiți odată textul resepctiv.

ART. 529 Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.


În mod sigur legea nu obligă tatăl copiilor la 50% din venit.
Pe scurt, lasati copii sa plece la tatal lor in Germania, dupa cate spuneti dvs nu puteti sa le dati un viitor demn de acest nume, acolo vor face universitate, vor avea un rost inviata, este vorba de binele superior al copiilor. Astfel veti putea si dvs sa va gasiti de lucru. Cu ce veti plati universitatea copiilor, veti spune ca dupa 18 ani sunt majori si va veti lepada de raspundere ? Tatal lor in germani va fi in stare sa se ocupe de ei si dupa 18 ani... Multi parinti lasa copii pe drumurile europei dupa 18 de ani, la capsuni, la constructi prin germania.... Responsabilitatea fata de copii este o responsbilitate pe viata nu pana la 18 ani...
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2015
Frank21, utilizator
Imi pare rau sa va spun, dar daca la fel veti pune problema si in instanta, aveti sanse mai mult decat mari sa va pierdeti copiii. La majorarea pensiei alimentare nici macar sa nu va mai ganditi. Deja aceasta este mai mult decat suficienta pentru nevoile copiilor, caci se presupune ca si dvs trebuie sa contribuiti la cresterea si ingrijirea lor. Asa ca urgent la munca, pt ca viata e lunga si nu se stie ce se poate intampla maine! Poate tatal se imbolnaveste brusc si nu mai e capabil sa acorde intretinerea...ce faceti atunci? din ce traiti?

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara cerere de marire emiliocoresi emiliocoresi Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1.In cazul cererii d emarire a pensiei alimentare se ia in consideratie ca salariu este ... (vezi toată discuția)
Daca eu cu sotul locuim in germania si suntem in divort care se desfasoara in romania ... Loredanalina Loredanalina Buna ziua...am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta...Daca eu cu sotul locuim in Germania si suntem in divort care se desfasoara in Romania(amandoi lucrand ... (vezi toată discuția)