3maria3 a scris:
Am citit la intamplare nenumarate sentinte judecatoresti gasite pe internet si am constatat ca de fiecare data instanta a stabilit procentul maxim din salarul net al parintelui nerezident adica exact 1/4 pt 1 copil, exact 1/3 pt 2 copii si exact 1/2 pt 3 copii.
Nu am gasit nici o sentinta in care instanta sa stabileasca un procent inferioir, de exemplu 1/5 din salarul net pt un copil sau 1/3 din salarul net pt 3 copii.
Se pare că nu ați citit destul. :)
Încercați să citiți hotărârea de divorț, de exemplu, a lui Irinel și Monica, și veți constata că pensia fiicei lor nu a fost calculată la 1/4 din venitul lui Irinel ;)
Și nu e singurul caz. În majoritatea cazurilor în care venitul părintelui nerezident e mare, pensia nu se calculează la cuantumul maxim al cotei legale ci la nevoile rezonabile ale minorului.
Acuma e drept că 1000 de euro nu e o sumă exagerată pentru trei copii, dar trebuie să aveți în vedere fapul că
pensia se plătește de părintele nerezident, ceea ce înseamnă că prima dată se va judeca cererea tatălui de a se stabili domiciliul la el, iar abia după asta se va judeca cererea pricvind pensia.
În aceste condiții ce vă veți face dacă se va stabili domiciliul copiilor la tată și D-voastră veți fi obligată la pensie în cuantum de 1/2 din venitul minim pe economie din RO, adică la mai mult decât primiți de la fratele D-voastră? ;)
Din păcate... va fi musai să vă angajați...